Friday , March 29 2024

Simona Halep s-a calificat in sferturi la Dubai. Petra Kvitova, Ana Ivanovici, Radwanska, Venus Williams au fost eliminate

halep

Simona Halep s-a calificat miercuri seara in sferturile de finala ale turneului de la Dubai, dotat cu premii in valoare totala de 2,5 milioane de dolari.

In optimi, tenismena noastra a invins-o pe bulgaroaica Tsvetana Pironkova (locul 57 in ierarhia WTA), cu 6-4, 6-3.

Jocul dintre cele doua a durat o ora si 20 de minute si a inceput extrem de slab pentru Simona, care in primele doua game-uri n-a reusit nici macar un punct. Treptat, jocul Simonei a crescut si un break facut 5-4 a pus capat primului set.

In setul secund, bulgaroaica a inceput din nou mai bine, cu un break, insa sportiva noastra a reusit un rebreak rapid, iar apoi a pus stapanire pe joc, obtinand victoria in doua seturi.

Dupa calificarea in sferturi, Simona si-a asigurat un premiu in valoare de 52.430 de dolari.

In sferturi, Simona o va intalni pe rusoaica Ekaterina Makarova (locul 9 in ierarhia WTA), cea care a eliminat-o la Australian Open.

Turneul WTA de la Dubai se transforma intr-unul al surprizelor de proportii, mai toate rivalele Simonei Halep la titlu fiind eliminate pe capete.

Ultima din lista victimelor de “lux” este cea care i-a luat Simonei locul 3 in clasamentul mondial, Petra Kvitova.

Sportiva din Cehia a fost invinsa in trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-3, de Carla Suarez si a parasit intrecerea de la Dubai.

Tot miercuri, au mai fost eliminate de la turneul din Emirate Agnieszka Radwanska, invinsa de iberica Muguruza, Venus Williams, invinsa de Lucie Safarova, Angelique Kerber, invinsa de Pennetta, si Ana Ivanovic, eliminata de Karolina Pliskova.

In aceste conditii, cele mai puternice adversare pentru Simona ramase inca pe tabloul principal de la Dubai sunt Garbine Muguruza, Ekaterina Makarova, Caroline Wozniacki si Carla Suarez.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …