Friday , March 29 2024

Simona Halep s-a calificat in sferturi la Cincinnati, unde o poate intalni pe Sarapova

halep

Simona Halep (nr. 2 WTA si favorita nr. 2) a intalnit-o joi seara, in optimile de finala ale turneului Premier 5 de la Cincinnati, pe cehoaica Lucie Safarova (nr. 17 WTA si a 16-a favorita), pe care a invins-o in doua seturi, 6-4, 7-5, dupa o ora si jumatate de joc. 

Halep si Safarova s-au intalnit de inca trei ori pana acum in circuitul profesionist, Simona conducand pana in aceasta seara duelul disputelor directe cu 2-1.

Aflata in fata celui mai dificil test de la Cincinnati in acest an, Simona a inceput prudent partida cu sportiva din Cehia care in runda inaugurala a eliminat-o pe Venus Williams.

Dupa cateva game-uri de tatonare, constanteanca a reusit breakul, moment care a fost decisiv in economia primului set.

Actul secund a fost unul atipic, ambele sportive avand probleme mari la serviciu. S-a ajuns astfel in situatia ca Halep si Safarova sa realizeze break dupa break, meciul fiind unui extrem de spectaculos.

Simona a reusit sa se impuna pe final, facand breakul la 5-5 si servind apoi pentru meci.

Safarova a anulat doua mingi de meci, a avut sansa de a trimite setul in tie-break, insa pana la urma a parasit terenul invinsa.

Pentru această victorie Simona primeşte 64.170 de dolari şi 190 de puncte WTA.

Romanca va juca in sferturile de finala cu invingatoarea meciului dintre Maria Sarapova si compatrioata acesteia, Pavlyuchenkova.

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …