Saturday , April 20 2024

Simona Halep s-a calificat în semifinala turneului de la Toronto

Simona Halep a reușit vineri seara să se califice în semifinala turneului de tenis Masters WTA 1000 de la Toronto, după ce a învins-o în sferturile de finală pe americanca Cori Gauff (11 WTA), cu 6-4, 7-5, după o oră și 49 de minute, ducând la 4-0 scorul întâlnirilor directe.

Halep a jucat un tenis constant, fără prea multe greșeli, mai ales în momentele importante ale meciului, ea salvând 7 mingi de break.

În ciuda faptului că nu a excelat ca randament pe primul serviciu, Halep a reușit să obțină break-uri decisive devreme, în fiecare din cele două seturi, reușind să valorifice apoi avantajul, chiar și atunci când și-a cedat serviciul.

În primul set, românca s-a desprins cu break la 3-2 și nu a mai cedat nici un game pe propriul serviciu, închizând cu 6-4, după 46 de minute, la prima minge de set.

Setul doi a debutat cu un 3-0, cu două break-uri avans pentru Halep. Gauff a recuperat un break, dar românca a luptat exemplar, salvând 2 mingi de break ale americancei, la 4-3.

Fostul număr 1 mondial și-a asigurat apoi un 5-4 și serviciul, cu șansă de a pune capăt meciului. Gauff a crescut nivelul de joc și a făcut rebreak, cu care a egalat 5-5.

A urmat un nou schimb de break-uri și tiebreak-ul, în care Halep și-a valorificat experiența superioară, impunându-se după o oră și 49 de minute.

În semifinală, Halep va juca cu câștigătoarea meciului dintre Jessica Pegula și Yulia Putintseva.

Pentru prezența în semifinală, Halep va fi recompensată cu 133.400 și 350 de puncte WTA.

O eventuală câștigare a turneului i-ar putea aduce Simonei Halep revenirea în top 10 mondial. (Mediafax)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …