Friday , March 29 2024

Simona Halep rupe tăcerea, după aproape 7 luni: „Cer doar să fiu judecată”. Sportiva confirmă că e vorba de un supliment contaminat

De aproape 7 luni, Simona Halep, suspendată provizoriu pentru un test pozitiv la Roxadustat în cantitate extrem de mică, test prelevat la US Open 2022, așteaptă încă să fie judecat cazul ei. Era toamna trecută în top 10, după 7 luni este numărul 26 mondial. Pentru prima oară de la șocul acestei vești, Simona a hotărât să vorbească, acordând un interviu publicației tennismajors

„Am vrut să tac până se va rezolva cazul. Și de fapt, așa cum am spus, nu m-am descurcat foarte bine. Dar acum simt nevoia să vorbesc cu voce tare suporterilor mei, fanilor mei și publicului, pentru că sunt sigură că ei chiar vor să știe de ce durează atât de mult și chiar am simțit nevoia să fac asta”, își justifică Halep demersul de a ieși din zona de tăcere.

Ea a explicat apoi  că așteaptă să fie audiată pe 28 mai, după ce ITF a amânat audierea în cazul său de două ori, pe 28 februarie și pe 24 martie, după ce i-a respins dovezile de contaminare aduse de experți independenți angajați de sportivă, ITF justificând amânările prin dorința de a face investigații suplimentare în cazul ei. Asta deși un sportiv în cazul ei are dreptul să ceară o audiere rapidă.

Campioana de la Roland Garros și Wimbledon povestește pas cu pas pentru tennismajors cum au evoluat lucrurile de greu: „Cu bună știință, nu am luat nicio substanță interzisă. Sunt un mare susținător al sportului curat și am fost întotdeauna împotriva dopajului. Mereu am avut grijă să verific toate componentele din suplimente pentru a mă asigura că totul este autorizat. Nu aveam nicio idee la început de unde provine această substanță. Și apoi am vrut să aflu de la doi experți să-mi explice cum s-a putut întâmpla șu putea substanța asta să ajungă în urină.

După multă muncă, au aflat că a existat o contaminare, o contaminare a suplimentului luat de mine și de aceea cantitatea era atât de mică în corpul meu. O contaminare este atunci când cineva ia un supliment autorizat, dar compania care îl vinde face o greșeală și există o cantitate foarte mică de substanță care nu ar trebui să fie acolo. Am trimis dovezile la ITF și ei le-au respins. Le-am trimis în decembrie. Singura șansă de a fi soluționat acest caz este să merg la tribunalul independent pentru a avea o audiere despre cazul meu și să prezint toate dovezile că testul meu pozitiv a fost contaminat”, a declarat Halep publicației citate.

Audierea stabilită inițial pe 28 februarie nu a avut loc deoarece ITF a solicitat mai mult timp pentru a face teste suplimentare. Apoi audierea a fost amânată pentru 24 martie.”ITF a cerut ca audierea din 24 martie să fie anulată. Nu am fost de acord cu asta pentru că, după cum spune regulamentul, un jucător care este suspendat provizoriu are dreptul să obțină o audiere rapidă. Totul durează atât de mult. Am cerut ITF să-mi ridice sancțiunea pentru a putea juca, dar au refuzat”, a povestit Simona pentru sursa citată.

Următorul pas este o audiere la sfârșitul lunii mai, pe 28, dar nu este sigur că nu se va anula și aceasta, așa că pentru Simona se poate prelungi așteptarea. „Vor fi aproape opt luni de când am fost suspendată provizoriu și cred că nu este corect să petrec opt luni fără să fiu măcar judecată. Din punct de vedere emoțional, întreaga perioadă nu a fost ușoară și am simțit doar nevoia să vorbesc cu voce tare fanilor mei, susținătorilor mei și, de fapt, întregului public. Sunt sigură că vor să știe cu adevărat ce se întâmplă și de ce durează atât de mult. Am vrut să tac până cla rezolvarea cazului, dar este prea greu, așa că am simțit că ar fi foarte bine să vorbesc despre asta cu voce tare”, a mai explicat Halep în interviul acordat tennismajors. (O.S.)

foto: Instagram/Simona Halep

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …