Friday , April 19 2024

Simona Halep, prima victorie din 2022. S-a calificat în turul 2 la Melbourne. Meci cu Gabi Ruse la noapte

Sportiva noastră s-a impus cu 6-4, 6-2 în fața australiencei Destanee Aiava (22 ani), la capătul unui meci în care a părut că nu forțează.

Simona a început bine meciul, dar Aiava a echilibrat rapid și diferența s-a făcut abia pe finalul primului set. În schimb, în setul secund Simona și-a ridicat nivelul, a fost mai precisă și a reușit să obțină victoria.

Pentru Simona urmează un meci cu Gabriela Ruse, alături de care a jucat și în proba de dublu de la Melbourne.

Partida va avea loc joi, de la ora 3:30 (ora României), pe Rod Laver Arena, iar Simona are doar 14 ore pentru a se recupera, ea ajucând miercuri ultimul meci al zilei.

Sportiva noastră s-a arătat fericită că a putut să debuteze cu dreptul în proba de simplu și vrea să dea uitării anul 2021.

“Nu am mai jucat din noiembrie și anul trecut a fost cel mai dificil din cariera mea. Dar sunt fericită că m-am întors aici, într-o țară care are un loc special în inima mea. Sunt foarte fericită că am câștigat. Perioada de pauză m-a ajutat să mă liniștesc mental, dar a fost și dificil pentru că am fost mult timp în top. Cu Gabi am jucat în urmă cu câteva luni, dar fiecare meci e dificil, va fi o nouă provocare, vreau doar să mă recuperez și să joc cel mai bun tenis al meu”, a spus Simona Halep după meci.

Simona Halep, Gabriela Ruse, Sorana Cîrstea și Irina Begu vor evolua joi în proba de simplu de la Melbourne, în turul 2.

De la ora 2:00 (ora României), Sorana Cîrstea va juca la Melbourne Summer Set 2 cu Amanda Anisimova, ocupanta locului 78 WTA.

De asemenea, de la ora 3:30 (ora României) este programat duelul dintre Simona Halep și Gabriela Ruse, de la Summer Set 1.

Tot după ora 3:30 va avea loc și meciul dintre Irina Begu și Jasmine Paolini, aflată pe locul 53 WTA, de la Summer Set 2.

Cele patru jucătoare sunt singurele reprezentante ale României rămase în concurs în proba de simplu.

spotmedia

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …