Tuesday , April 16 2024

Simona Halep merge în semifinale la Wimbledon. Victorie clară cu Anisimova

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Wimbledon după ce a învins-o pe americanca Amanda Anisimova (25 WTA), în două seturi, scor 6-2, 6-4, după un meci care a mers într-o singură direcție, cu excepția finalului de set 2.

Agresivă și precisă, Simona și-a pus în aplicare la perfecție planul tactic încă din startul meciului, iar Anisimova a fost neputincioasă în fața jocului solid arătat de sportiva noastră.

Primul set l-a câștigat în doar 31 de minute, cu o eficiență maximă, forțând-o pe Anisimova să greșească foarte mult.

Simona a continuat să joace solid și a trecut în avantaj în setul secund foarte rapid. La 5-2, însă, Anisimova, încurajată de tribuna de pe centralul londonez, a început să etaleze jocul ei puternic și precis, lipsită de presiunea scorului, pe modul „nu mai am nimic de pierdut”, astfel că s-a făcut rapid 5-4, iar pe serviciul Simonei 0-40.

Din această situație sensibilă, care putea schimba dramatic dinamica partidei, Simona a ieșit ca o adevărată campioană, a stat calmă, a egalat la 40 și a fugit cu meciul.

Pentru Simona aceasta este a treia semifinală la Wimbledon din carieră, după cele din 2014 (pierdută cu Eugenie Bouchard) și 2019, când a câștigat și turneul în fața Sereni Williams.

În semifinale, Simona se va duela cu Elena Rybakina (23 WTA), pe care o conduce cu 2-1 la meciuri directe. Partida din semifinale va avea loc joi, la o oră ce urmează a fi anunțată de organizatori.

Calificarea în semifinale îi aduce Simonei un cec în valoare de 650 de mii de dolari. Finala e recompensată cu 1.27 milioane de dolari.

Vezi si

Flacăra olimpică a fost aprinsă la Olympia (Grecia), cu 101 zile înaintea JO de la Paris

Flacăra olimpică a fost aprinsă marţi la vechiul sit Olympia, în Grecia, cu 101 zile …