Thursday , April 25 2024

Simona Halep joacă azi în optimi la US Open și ar putea reveni în Top 10. Lidera mondială, eliminată

Simona Halep, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13, joacă azi de la ora 19.00 cu ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, în optimile de finală ale US Open. Halep poate reveni în Top 10 dacă învinge în acest meci, în funcție de rezultatele altor competitoare.

Partida va fi prima de pe Arthur Ashe Stadium, cea mai mare arenă de la US Open.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de zece ori până acum, scorul fiind egal, 5-5. În ultima partidă, care a avut loc în faza grupelor la Turneul Campioanelor de la Shenzhen, din 2019, Svitolina s-a impus cu 7-5, 6-3. În acelaşi an, Halep a câştigat, în semifinale la Wimbledon, scor 6-1, 6-3, şi la Qatar Open, tot în semifinale, scor 6-3, 3-6, 6-4. Şi pe hard, cele două jucătoarea sunt la egalitate, scor 3-3.

Tot duminică, pe terenul 17, perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania), cap de serie numărul 6, va da piept, în optimi, cu echipa Santiagoa Gozalez/Andres Molteni (Mexic/Argentina). Acest meci este primul de pe terenul 17 şi va începe la ora 18.00.

US Open a rămas fără principala favorită, Ashleigh Barty părăsind ultimul Grand Slam al anului încă din turul al treilea, la fel ca deținătoarea trofeului, Naomi Osaka.

Americanca Shelby Rogers (43 WTA) a furnizat marea surpriză a zilei, ea trecând în trei seturi, scor 6-2, 1-6, 7-6(5) de lidera mondială Ashleigh Barty. Meciul a durat două ore și 8 minute.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …