Friday , April 19 2024

Simona Halep, invinsa in trei seturi de Serena Williams, dupa un meci epic la US Open

halep1

Simona Halep a fost invinsa de Serena Williams in sferturile de finala de la US Open, dupa un meci de mare lupta.

Ocupanta locului 1 WTA s-a impus in trei seturi, scor 6-2, 4-6, 6-3. Simona a evoluat insa foarte bine, intr-o partida in care diferenta s-a facut in mare masura datorita serviciului incredibil al americancei.

In schimb, Simona a impresionat prin puncte muncite, finalizate cu lovituri de exceptie ce au ridicat publicul in picioare.

Serena a avut un start exploziv de partida si a condus cu 3-0 dupa doar 6 minute, insa Simona a revenit si s-a apropiat la 2-3. Totusi, americanca a servit cum rar a mai facut-o, in timp ce Simona nu a reusit sa gaseasca o solutie pentru a-i bloca jocul.

In setul secund, Simona a jucat absolut fenomenal. A luptat pana la epuizare pentru fiecare minge si a scos-o din sarite pe Serena Williams, fortand-o sa comita numeroase greseli.

De altfel, doar serviciul a functionat pentru Serena, care a incheiat dramatic setul, dupa ce a ratat cinci mingi de break in ultimul game.

Pe de alta parte, si Simona a convertit abia a cincea minge de set pe care a avut-o.

In setul decisiv, Simona a ratat doua sanse de break la inceput, iar apoi a parut demoralizata si Serena a dat semne de revenire, reusind calificarea in semifinale.

Simona ramane insa cu performanta de a deveni prima jucatoare care reuseste un break in fata Serenei la US Open 2016 si prima care ii ia un set americancei.

Dupa acest rezultat, Simona va pleca acasa cu un cec in valoare de 450 de mii de dolari.

In semifinale, Serena Williams se va duela cu ocupanta locului 11 WTA, Karolina Pliskova.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …