Saturday , April 20 2024

Simona Halep, invinsa dramatic de Serena Williams in optimi la Australian Open

Simona Halep paraseste Australian Open in faza optimilor de finala, ea fiind invinsa de Serena Williams la capatul unei partide de plina de dramatism.

Scorul final a fost 6-1, 4-6, 6-4 in favoarea americancei, partida durand o ora si 48 de minute!

Duelul de luni dimineata a inceput cum nu se putea mai prost pentru reprezentanta noastra. Dupa un break reusit in chiar primul game, Simona le-a pierdut pe urmatoarele sase si nu a reusit sa isi faca serviciul in primul set.

A fost 6-1 dupa numai 20 de minute si putini erau cei care mai sperau ca Halep va reusi sa faca fata intr-o partida in care a parut coplesita de forta americancei.

Setul secund ne-a adus insa un alt joc, cu Simona care a reusit sa creasca nivelul pe propriul serviciu, iar presiunea s-a mutat pe umerii lui Williams, care a inceput sa greseasca destul de mult.

Breakul a venit atunci cand era cel mai important, in game-ul zece al setului, la scorul de 5-4 pentru constanteanca, aceasta reusind sa impinga partida in decisiv.

Actul final al partidei a fost inca si mai dramatic. Cele doua jucatoare au mers bine cu serviciul si se parea ca diferenta va fi facuta de detalii. Iar aceste detalii au stat in game-urile sase si sapte.

La scorul de 3-2 pentru Simona, romanca a avut trei mingi de break pe care nu a reusit sa le concretizeze, Serena facandu-si serviciul cu mari emotii. Apoi, in game-ul urmator, Simona a cedat si i-a permis adversarei sa se impuna, Williams distantandu-se astfel decisiv.

Fostul numar 1 WTA a invins actualul numar 1 WTA, Serena continuandu-si drumul spre titlul de Grand Slam cu numarul 24. In sferturile de finala, americanca o va infrunta pe Karolina Pliskova.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …