Friday , April 19 2024

Simona Halep, invinsa de Kiki Bertens in finala de la Madrid

Simona Halep a fost invinsa in finala turneului de la Madrid de olandeza Kiki Bertens, aflata pe locul 7 in clasamentul WTA.

Romanca a pierdut in doua seturi, scor 6-4, 6-4, la capatul unei confruntari in care ne-a aratat destul de rar stilul de luptatoare cu care ne-a obisnuit.

Sportiva noastra a inceput partida bine si a pus-o pe olandeza sub presiune, dar totul a fost doar o scanteie de cateva minute.

Dupa startul bun, Simona a jucat mult la siguranta si nu si-a mai asumat mari riscuri, motiv pentru care Bertens a reusit de fiecare data sa faca rebreak.

Olandeza si-a ridicat nivelul, a devenit mai precisa la serviciu, iar din acest moment au inceput problemele pentru Simona.

Romanca a condus cu 4-2 in primul set, dar apoi s-a prabusit din senin si nici macar o discutie cu Daniel Dobre nu a ajutat-o.

A pierdut urmatoarele patru game-uri si implicit si primul set. Nici in inceputul setului secund lucrurile nu au stat mai bine.

Bertens a profitat de inexactitatile Simonei si a condus cu 2-0, iar sportiva noastra a hotarat sa inceapa sa riste si a egalat la doi.

Romanca si-a pierdut insa imediat serviciul, iar Bertens nu a mai putut fi oprita pana la final.

In urma acestui rezultat, Simona a ratat sansa de a urca pe primul loc in clasamentul WTA. Ea va face insa un salt de o pozitie, pana pe 2.

Pentru succesul de la Madrid, Simona va fi recompensata de Ion Tiriac cu un cec in valoare de 1.202.520 de euro

Simona nu va face o pauza de durata dupa turneul de la Madrid, intrucat saptamana viitoare va juca la Roma.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …