Wednesday , April 24 2024

Simona Halep, in sferturi la Wimbledon. Calificare la mare lupta in fata numarului 9 mondial, Madison Keys

halep

Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala de la Wimbledon dupa ce a invins-o pe americanca Madison Keys (locul 9 WTA) la capatul unui meci de mare lupta.

Sportiva noastra s-a impus cu 6-7 (5), 6-4, 6-3, intr-un meci in care a impresionat prin capacitatea de a se bate pentru fiecare minge, indiferent cat de imposibila parea.

Avand in fata pentru prima data in ultimele luni o jucatoare din top 10 WTA, Simona a luptat frumos in primul set, unul extrem de echilibrat, dar nu a reusit sa-l castige.

Cele doua jucatoare si-au impartit momentele de dominare si au mers cap la cap pana la 4-4, cand Simona a reusit break si a urmat la serviciu.

Simona a ratat insa incredibil patru mingi de set, iar Keys a facut break-ul. A urmat insa o noua sansa pentru Simona, care a condus cu 6-5 si a avut serviciul, dar din nou americanca a dus setul la tie-break.

La tie-break, Keys a fost mult mai solida si a castigat fara mari emotii, la cinci.

In startul setului secund, Simona a parut usor debusolata, insa a avut un moment de revenire si a condus cu 3-2.

Au urmat noi momente de tenis echilibrat, iar Simona si-a oferit o noua sansa de set. De aceasta data a fost mult mai precisa si a profitat din prima, trimitand meciul in decisiv.

Simona a fost mult mai puternica in decisiv, iar fizicul ei a facut diferenta in cele din urma. In timp ce americanca acuza probleme musculare, Simona alerga ca si cum meciul abia ar fi inceput si s-a calificat astfel in sferturile de finala.

In faza urmatoare, Simona se va duela cu nemtoaica Angelique Kerber, locul 4 WTA. Partida se va disputa marti, la o ora ce nu a fost inca stabilita.

Simona se afla pentru a doua oara in sferturile de finala de la Wimbledon. Anul trecut, sportiva noastra a fost eliminata inca din primul tur.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …