Friday , March 29 2024

SIMONA HALEP, în semifinale la Indian Wells. Si-a asigurat locul 5 mondial!

Simona Halep

Simona Halep, cap de serie numărul 6 şi locul 7 WTA, s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 5.946.740 de dolari, informează site-ul oficial al competiţiei.

Simona Halep a învins-o, în sferturile de finală, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră de joc, pe Casey Dellacqua (Australia), jucătoare venită din calificări şi poziţia 78 în ierarhia mondială.

Simona Halep a declarat, miercuri, după calificare, că se simte foarte bine şi îşi doreşte să ajungă cât mai departe la competiţia din California.

“Sunt foarte bucuroasă că voi putea juca în semifinale. Mă simt foarte bine şi vreau să ajung cât mai departe. Le mulţumesc spectatorilor că m-au susţinut. Mă bucur de tenis şi mă lupt pentru fiecare minge. Privesc tenisul ca o plăcere şi joc cu mare bucurie”, a spus Halep la finalul meciului.

Simona Halep va ocupa, incepand de luni, locul 5 mondial, o performanta ce nu a mai fost reusita de nici o jucatoare de tenis din Romania de la crearea ierarhiei WTA, in noiembrie 1975.

Halep, acum pe locul 7 WTA, si-a asigurat prezenta in Top 5 WTA in urma victoriei reusite miercuri, in sferturile de finala ale turneului de la Indian Wells si dupa eliminarea jucatoarei Jelena Jankovici din Serbia.

Halep si Radwanska se vor intalni, vineri, in semifinalele turneului Indian Wells. Scorul intalnirilor directe este de 3-2 in favoarea polonezei, dar sportiva din Constanta a castigat ultimele doua partide, la Roma, în 2013, si la Doha, anul acesta.

Competitia de la Indian Wells (California, SUA), cea mai mare dupa cele de Grand Slam, este de categorie Premier Mandatory si are premii totale de aproape 6 milioane de dolari. Castigatoarea acestui turneu este recompensata cu un milion de dolari si cu o mie de puncte WTA, iar finalista primeste 500.000 de dolari si 650 de puncte WTA.

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …