Saturday , April 20 2024

Simona Halep, eliminată neașteptat în primul tur la US Open de o ucraineancă de 20 de ani venită din calificări

Simona Halep, locul 7 WTA şi favorită 7, a fost eliminată, luni, în primul tur al turneului de Grand Slam US Open, ea fiind învinsă de jucătoarea ucraineană Daria Snigur, numărul 124 mondial, venită din calificări și aflată pentru prima dată pe tabloul unui Grand Slam.

Daria Snigur s-a impus cu scorul de 6-2, 0-6, 6-4.

Snigur a câştigat primul set în jumătate de oră, cu 6-2. Ea a început meciul cu break şi a ajuns rapid la 3-0, după ce a făcut şi al doilea break. Jucătoarea din Kiev are un joc mai neortodox, cu o lovitură de dreapta specială, care pare plesnită, fără pregătire, plată și iute, care a părut s-o surprindă pe româncă. Jocul lui Snigur s-a potrivit perfect pe suprafața rapidă de joc, cu mingi ușoare, iar Simona nu a reușit să îi găsească antidotul.

Halep s-a impus totuși categoric în al doilea set, scor 6-0, în doar 24 de minute, făcând de trei ori break, dar asta pentru că Daria a făcut mai multe greșeli, nu pentru că ocupanta locului 7 mondial a găsit cheia pentru victorie.

În decisiv, Snigur a greşit mai puţin şi s-a impus cu 6-4 în 47 de minute, reuşind două breakuri. Halep a câştigat pe serviciul adversarei sale la 2-5 şi a revenit până la 4-5 de la 1-5, însă nu a fost suficient şi a pierdut.

La final, sportiva de 20 de ani a izbucnit în lacrimi, pe teren. Daria Snigur a dus mâinile la inimă, unde avea un ecuson cu drapelul Ucrainei, și le-a dedicat acest succes conaționalilor săi.

“Sunt foarte fericită. Este imposibil pentru mine să îmi găsesc cuvintele acum. Îi mulţumesc Simonei, este o experienţă grozavă pentru mine! Credeam că e imposibil pentru mine să o bat pe Simona.

Mulţumesc tuturor celor care s-au uitat la meci. Am fost foarte, foarte, foarte emoţionată, dar am încercat să fac tot ce pot mai bine. Bineînţeles, acest meci este pentru Ucraina, pentru familia mea, pentru toţi cei care m-au susţinut. Vă mulţumesc! Slava Ukraini!”, a declarat Daria Snigur, pe teren, după victoria cu Simona Halep.

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …