Wednesday , April 24 2024

Simona Halep, eliminată în semifinale la Wimbledon de Elena Rybakina

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a fost eliminată joi în semifinalele turneului de la Wimbledon de Elena Rybakina (23 de ani, locul 23 WTA) din Kazahstan, care a învins-o pe campioana din 2019 în două seturi, scor 6-3, 6-3, după o oră și 15 minute de joc.

Finala feminină de la Wimbledon 2022 se va disputa astfel între Elena Rybakina și tunisianca Ons Jabeur, nr. 2 WTA, sâmbătă, de la ora 16:00. Ons Jabeur, 27 de ani, a dispus în prima semifinală de germanca Tatjana Maria (34 de ani) – surpriza acestui turneu – în trei seturi, 6-2, 3-6, 6-1.

Simona Halep se calificase fără probleme în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, după victorii la Paula Badosa (4 WTA) și americanca Amanda Anisimova. Joi, însă, în semifinala cu Elena Rybakina, românca nu a reușit să facă față loviturilor puternice și precise ale rusoaicei care reprezintă Kazahstan.

Elena Rybakina (23 ani, 23 WTA), la prima ei semifinală de Grand Slam, a fost în control tot meciul.

Simona Halep a suferit la serviciu, încheind cu 9 duble greşeli, în timp ce Rybakina a totalizat 5 aşi. Rybakina a avut mai multe lovituri direct câştigătoare, 21-16, iar la erori neforţate raportul a fost echilibrat, 16 pentru kazahă, 15 pentru Halep, relatează Agerpres.

Simona Halep pleacă de la Londra cu un cec de 535.000 de lire sterline.

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …