Saturday , April 20 2024

Simona Halep castiga la Praga primul turneu dupa pandemie. Titlul cu numarul 21 al carierei

Simona Halep a câștigat finala turneului WTA de la Praga, o finală dominată de ea în cea mai mare parte a timpului, un ultim act în care s-a întâlnit cu Elise Mertens din Belgia, scor 6-2, 7-5.

Partida a durat o oră și 35 de minute și a prilejuit Simonei Halep al 21-lea trofeu WTA din carieră, la a 38-a sa finală. Acum scorul final la întâlniri directe este 4-1 în compania lui Mertens, care duminică a dat o replică foarte solidă în fața campioanei de la Roland Garros.

Simona Halep a început cu câteva greșeli în debutul acestei finale de la Praga, una în care am putut să vedem o Elise Mertens extrem de ofensivă, belgianca insistând foarte mult pe câteva lovituri câștigătoare cu reverul.

E tot ce a putut face însă Mertens, locul 23 WTA la 24 de ani, căci a urmat o serie incredibilă a Simonei, de șapte game-uri la rând, serie care a culminat evident și cu finalul setului întâi, terminat cu scorul de 6-2 după doar 38 de minute.

Un set în care ne-am bucurat să o vedem pe Simona cu lovituri lungi pe fundul terenului, cu multă constanță în punctele și momentele importante și mai ales cu liniștea-i binecunoscută, care a dus-o la atât de multe succese.

Și începutul părții secunde a fost unul deosebit de dificil pentru sportiva noastră, chiar dacă aceasta a început cu break în față și 1-0 pe tabelă. Mertens a întors, a făcut 2-1 și părea din ce în ce mai motivată să îi facă față campioanei noastre de la Wimbledon în această manșă.

Continuarea setului secund a fost una pe muchie de cuțit, cu multe momente de break și rebreak. Simona s-a ținut tare pe finalul manșei, la 5-5 a reușit să faca break și a servit pentru meci.

spotmedia.ro

foto: treizecizero.ro

 

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …