Thursday , March 28 2024

Simona Halep, a treia oara in finala Roland Garros si ramane pe primul loc mondial

Simona Halep s-a calificat in finala feminina de la Roland Garros dupa o victorie clara, scor 6-1, 6-4, in fata Garbinei Muguruza.

halep

In urma acestui rezultat, sportiva din Romania si-a asigurat si punctele necesare pentru a ramane pe prima pozitie a clasamentului mondial.

Partida despre care multi specialisti spuneau ca va merge in favoarea Muguruzei, o sportiva de forta care era si mult mai odihnita decat Halep, a inceput surprinzator.

Simona a demonstrat ca a invatat din lectia sfertului cu Angie Kerber si a jucat calm, asteptand cumva erorile adversarei. Iar acestea au venit din plin, Muguruza ratand foarte multe mingi.

Asa au aparut breakurile, unul dupa celalalt, iar Halep s-a trezit servind pentru set la 5-0. Muguruza a reusit un break, insa nu a fost decat un mic avertisment, Simona reusind sa se impuna in game-ul urmator.

Setul doi a fost mult mai disputat. Garbine Muguruza a trimis mai multe mingi in teren decat in afara sau in fileu, iar Simona a cedat usor in fata presiunii. Spaniola a avut avantajul unui break pana in a doua jumatate a setului, acolo unde s-a jucat partida.

Halep a facut breakul la 3-4 si a egalat, iar la 4-4 si-a facut serviciul dupa un game interminabil, in care ambele jucatoare au avut multe sanse de a se impune.

La 5-4 Muguruza a cedat complet si si-a pierdut serviciul la zero, Halep obtinand calificarea in a treia sa finala de Roland Garros, a doua consecutiva.

In marea finala, de sambata, Halep va da peste invingatoarea duelului dintre Madison Keys si Sloane Stephens.

ziare.com

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …