Thursday , March 28 2024

Simona Halep, a doua favorită a turneului de la Cincinnati, joacă direct în turul 2

HALEP

Simona Halep, acum pe locul 3 WTA, va fi al doilea cap de serie pe un tablou de 56 de jucătoare la turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati, cu premii de 2,4 milioane de dolari, după americanca Serena Williams, numărul 1 mondial, astfel că românca va evolua direct în turul secund.

În afara Simonei Halep, vor sta în primul tur Serena Williams, Petra Kvitova (cap de serie numărul 3), Agnieszka Radwanska (4), Maria Şarapova (5), Angelique Kerber (6), Eugenie Bouchard (7) şi Jelena Jankovici (8). Din Top 10 WTA, la Cincinnati va lipsi doar Na Li, care a declarat forfait pentru întregul sezon nord-american de vară, inclusiv US Open, din cazua unei accidentări.

Tragerea la sorţi a meciurilor va avea loc vineri.

Simona Halep nu a mai evoluat din 13 iulie, când s-a impus în finala turneului de la Bucureşti, în faţa jucătoarei italiene Roberta Vinci.

Halep va juca la Cincinnati din poziţia a doua mondială, pe care va urca, luni, odată cu publicarea clasamentului WTA.

La ediţia trecută, Halep, locul 25 WTA atunci, a atins faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4. Sportiva din Constanţa are de apărat 225 de puncte la turneul american.

Deţinătoarea trofeului este Victoria Azarenka, care a învins-o în finală pe Serena Williams, cu scorul de 2-6, 6-2, 7-6 (6).

Meciurile se desfăşoară la Lindner Family Tennis Center pe opt terenuri cu suprafaţă rapidă, dintre care patru principale: Center Court (cu o capacitate de 11.435 de locuri), Grandstand Court (5.000), Court 3 (3.500) şi Court 9 (2.500). Toate aceste patru terenuri sunt dotate cu instalaţie de iluminat.

Competiţia de la Cincinnati se organizează din 1899, cu câteva perioade de întrerupere, fiind cel mai vechi turneu de tenis din SUA care are loc în acelaşi oraş.

În 1949, finala feminină a fost câştigată de românca Magda Rurac. Ea a mai jucat de două ori în ultimul act, în 1950 şi 1951, dar a pierdut de fiecare dată.

În acelaşi timp cu competiţia feminină, la Cincinnati se desfăşoară şi turneul masculin de 1.000 de puncte. Organizatorii au anunţat că biletele la semifinale şi finale s-au epuizat deja.
Partidele feminine încep luni, iar cele masculine duminică.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …