Thursday , March 28 2024

Simona Halep a câștigat trofeul la Toronto și se instalează pe locul 6 mondial

Simona Halep a câștigat finala WTA Masters 1000 de la Toronto, acolo unde a dat piept cu Beatriz Haddad Maia, după un meci dur, echilibrat, terminat în trei seturi. Românca s-a impus cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3, după două ore și 18 minute de joc și de luni intră în top 10 mondial, direct pe locul 6.

Haddad Maia începea perfect această finală WTA 1000 de la Toronto, cu un 3-0 periculos pe tabelă, un 3-0 venit după multe erori neforțate ale Simonei, multe duble greșeli, chiar trei la rând într-unul din game-uri..

Simona a reușit totuși să găsească toate răspunsurile, să lovească precis pe fundul terenului și mai ales lung, să îi intre primele servicii, să aibă o atitudine pozitivă și a câștigat toate cele 6 game-uri la rând rămase, într-o manieră entuziasmantă.

În al doilea set românca a fost pasivă, s-a făcut 4-0, s-a ajuns la 5-2, apoi Haddad Maia l-a închis la 6-2.

Decisivul a fost din alt film. Jocul a început să meargă pentru Simona, s-a distanțat la 4-1 și a închis meciul la 6-3.

Este al 24-lea trofeu WTA pentru Halep, al 9-lea de tip Masters 1000, al doilea turneu câștigat doar în acest an după acela din ianuarie, Melbourne Summer Set.

Începând de luni, sportiva de 30 de ani va urca până pe locul 6 WTA. De asemenea, trebuie spus că este primul titlu pe care Halep îl cucerește alături de noul său antrenor Patrick Mouratoglou.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …