Wednesday , April 24 2024

Sichitiu: “Fotbalul va muri la Ia[i, la fel ca la Constan]a sau Arad!”

Grigore Sichitiu, care trebuia s\ preia func]ia de pre[edinte al clubului Poli Ia[i, a declarat ieri c\ nu va prelua gruparea din dealul Copoului date fiind problemele financiare cu care aceasta se confrunt\ [i care ar putea duce la desfiin]are.
“Din p\cate, fotbalul va muri la Ia[i, la fel ca la Constan]a sau Arad, alte centre de tradi]ie pentru sportul românesc! Eu am încercat s\ ajut acest club, f\r\ s\ cer vreun ban, deocamdat\, dar nici nu pot veni s\ m\ compromit la Ia[i, din moment ce nu este nicio speran]\ pentru aceast\ echip\. Eu mi-am respectat promisiunea de a a[tepta o lun\ un pas concret al ac]ionarilor, dar lucrurile nu s-au mi[cat deloc. Am discutat [i cu domnul Popa, care mi-a zis c\ se va gândi foarte serios dac\ va mai reveni în Copou. Sincer, îmi pare r\u pentru juc\torii de la Ia[i, dar chiar nu am ce s\ fac. Am discutat [i ac]ionarul majoritar, domnul Radu C\in, care mi-a spus c\ î[i va anun]a public pozi]ia, astfel c\ eu nu mai am ce s\ fac”, a declarat Grigore Sichitiu.
Sichitiu a mai precizat c\ echipa nou înfiin]at\, ACSMU Poli Tricolorul Breaza, nu poate reprezenta o variant\ pentru atacarea promov\rii în prima lig\: “Aceast\ echip\ a fost gândit\ ini]ial ca o [coal\ de fotbal a lui Mircea Lucescu. Era o variant\ pentru cre[terea unor juc\tori tineri, dac\ a[ fi r\mas eu la Ia[i. Mircea Lucescu, cel mai bun antrenor român, a încercat acest proiect la Breaza, dar, pentru c\ acolo nu s-a putut, ne gândisem c\ am putea face {coala la Ia[i. Acum, dup\ ce am plecat eu, nu [tiu nici ce se va întâmpla cu aceast\ echip\”.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …