Friday , March 29 2024

Sharapova, suspendata de ONU din functia de Ambasador al Bunavointei

sharapova

Vestea ca Maria Sharapova a fost prinsa dopata la Australian Open 2016 continua sa aiba urmari la adresa jucatoarei din Rusia.

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a anuntat, marti, ca a hotarat sa o suspende pe Sharapova din functia de Ambasador al Bunavointei, potrivit The Guardian.

Sharapova a avut stranse legaturi cu ONU in ultimii 9 ani, in special pentru ajutorarea supravietuitorilor dezastrului de la Cernobil.

“Totusi, in lumina anuntului facut recent de Sharapova, am hotarat sa o suspendam din rolul de Ambasador al Bunavointei cat timp investigatiile continua”, se arata intr-un comunicat al ONU.

Sponsori precum Nike, Porsche sau Tag Heuer au suspendat si ei contractele cu Sharapova.

Maria Sharapova a recunoscut, pe 7 martie, in cadrul unei conferinte de presa, ca a fost prinsa dopata la Australian Open.

Rusoaica a precizat ca a fost vorba despre o neglijenta pe care si-o asuma, ea consumand un medicament pe baza de meldonium pe care il utilizeaza de zece ani pentru a se trata.

Sharapova a mai spus ca nu a verificat lista substantelor interzise, care i-a fost trimisa la inceputul acestui an, motiv pentru care nu a stiut ca nu are voie sa utilizeze respectivul medicament.

Rusoaica risca o suspendare intre 2 si 4 ani.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …