Thursday , April 25 2024

Sferturile Ligii Campionilor: Barcelona 3-0 cu Manchester United, Juventus eliminata de Ajax

FC Barcelona si Ajax Amsterdam s-au calificat in semifinalele Ligii Campionilor, dupa doua meciuri de senzatie disputate marti seara.

FC BARCELONA – MANCHESTER UNITED 3-0 (Messi ’15, ’20, Coutinho ’61) (in tur 1-0)

JUVENTUS – AJAX 1-2 (Ronaldo ’28 / van de Beek ’35, De Ligt ’67) (in tur 1-1)

Dupa infrangerea cu 1-0 din meciul tur, Manchester United a sperat doar cateva minute ca poate produce o noua mare surpriza pe Camp Nou.

Rashford a trimis in transversala in primul minut, dar Barcelona a reusit sa puna stapanire pe joc, mai ales cu un Leo Messi aflat in mare forma.

Starul argentinian a deschis scorul in minutul 16, cand a luat o actiune pe cont propriu si a finalizat-o cu un sut perfect din afara careului.

Patru minute mai tarziu, Messi a facut 2-0, profitand de o gafa incredibila comisa de portarul De Gea, care a scapat in poarta un sut foarte moale de la 20 de metri.

Brazilianul Coutinho a punctat si el minunat in minutul 61, cu un sut splendid din afara careului, la care De Gea nu a putut interveni.

Barcelona va intalni in finala invingatoarea dintre Liverpool si Porto.

In celalalt meci al serii, Ajax a produs marea surpriza si a invins in deplasare pe Juventus Torino cu 2-1, reusind astfel sa se califice in semifinale.

Dupa 1-1 din meciul tur, Juventus a inceput crispat partida, dar chiar si asa a deschis scorul in minutul 28, cand Ronaldo a punctat cu o lovitura de cap.

Ajax a facut jocul sau uzual, lipsit de teama, iar egalarea a venit inainte de pauza, dupa ce Van de Beek a punctat cu un sut plasat langa bara.

In partea secunda, Juventus a cazut, iar Ajax a ratat doua ocazii mari inainte ca De Ligt sa faca 2-1 dupa o faza fixa, finalizata cu capul.

Italienii nu au reusit sa dea o replica solida, iar Ajax s-a calificat astfel in semifinale, unde va intalni invingatoarea dintre Manchester City si Tottenham.

ziare.com

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …