Friday , April 26 2024

Sefii Federatiei de Box au meci la DNA. Rudel Obreja si compania, asteptati la audieri

5 membri ai Federaţiei Române de Box sunt aşteptaţi marţi la audieri în dosarul “Gala Bute 2011”. Procurorii vor să afle în ce condiţii organizarea evenimentului a fost atribuită firmei preşedintelui Federaţiei, Rudel Obreja.

Cinci membri ai Federaţiei Române de Box sunt aşteptaţi marţi la DNA, la audieri. Între cei citaţi se află preşedintele Federaţiei, Rudel Obreja, vicepreşedintele Fănel Trandafir, dar şi Titi Tudor, fostul antrenor al lui Leonard Doroftei.

Direcţia Naţională Anticorupţie vrea să afle cum de s-a votat ca licenţa pentru organizarea galei de box din 9 iulie 2011 să-i fie dată tocmai firmei lui Rudel Obreja. În gala respectivă, în care Lucian Bute a boxat împotriva francezului Jean Paul Mendy, o parte din bani au venit din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acel moment de Elena Udrea.

Titi Tudor a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că dacă banii au fost daţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru organizarea galei de box, nu consideră că ar fi fost nereguli.

Agenţia MEDIAFAX a scris, în aprilie, că Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a sesizat DNA, în aprilie, în legătură cu posibile acte de corupţie şi alte fapte penale comise în principal de Rudel Obreja în contextul organizării galei “Campion pentru România”, eveniment sportiv la care pugilistul Lucian Bute a boxat la Bucureşti.

În nota de control întocmită de inspectorii DLAF şi înaintată DNA, notă obţinută de MEDIAFAX, este descris modul în care Rudel Obreja, preşedinte al Federaţiei Române de Box, a dat dreptul de exclusivitate în organizarea galei de box “Campion pentru România” unei firme care îi aparţinea tot lui.

În baza acestui contract de exclusivitate de la federaţia condusă de Obreja, firma lui Obreja, Europlus Computers SRL, a obţinut, prin negociere directă de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acel moment de Elena Udrea, un contract de 10.175.168 de lei, având ca obiect “Promovarea brandului turistic al României”. Valoarea a fost stabilită în baza unui studiu întocmit de The AdComp – Divizia de Publicitate SRL, la comanda Europlus Computers, valoare pe care MDRT “şi-a însuşit-o”.

Inspectorii DLAF au ajuns la concluzia că firma lui Rudel Obreja nu avea în niciun caz capacitatea tehnică şi profesională de organiza o asemena gală sau de a presta servicii de promovare a României ca destinaţie turistică şi a brandului naţional. Cu numai două luni înainte de organizarea galei, firma lui Obreja, Europlus Computers, care avea patru angajaţi – doi part-time cu patru ore pe zi şi doi part-time cu două ore pe zi – şi-a adăugat ca activităţi secundare “serviciile de reprezentare media” şi “Activităţile agenţiilor de publicitate”. Firma însă nu a angajat vreun specialist în aceste domenii, din datele ITM reieşind că până la momentul la care a primit contractul de la minister a avut aceiaşi patru angajaţi: un contabil, un subinginer electronist, un inginer electromecanic şi un consilier juridic.

În aceste condiţi, DLAF a ajuns la concluzia că MDRT a încheiat contractul cu firma lui Obreja în baza exclusivităţii pe care aceasta o primise de la Federaţia de Box condusă tot de el.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …