Tuesday , April 23 2024

Secretul unic din spatele jocului complet al Emmei Răducanu

Se pare că în spatele jocului complet și matur al Emmei Răducanu, care are doar 18 ani, stă abordarea unică a tatălui ei referitoare la arta jocului de tenis, ceva ce nu este obișnuit în lumea tenismenilor. El și-a dorit mereu ca fiica lui să învețe câte o lovitură nouă de la cei mai buni din domeniu, de la antrenori diferiți, în loc să aibă un singur antrenor cu experiență pentru tot jocul ei și pentru tactici.

Mark Petchey, fost jucător de tenis, care a petrecut cinci luni alături de Răducanu, în 2020, a dezvăluit cum se implică tatăl Emmei în cariera acesteia.

„Modul în care Ian vede tenisul este unul amplu. E fericit să gândească diferit. Din punctul lui de vedere, un antrenor nu știe neapărat totul”, a spus acesta, citat de gsp.ro.

Englezii notează că au existat informații că tatăl Emmei a vrut de multe ori câte un antrenor diferit pentru fiecare lovitură.

„Am avut norocul să lucrez doi ani cu Emma și au fost multe persoane care veneau, pe postul de consultanți. Persoane care dădeau sfaturi. Așa au vrut ei. Emma și tatăl ei doreau informații”, a spus antrenorul Matt James, care a făcut parte din echipa britanicei la Wimbledon.

„Cei mai mulți jucători aleg un antrenor cu experiență și cred că el este expertul. Dar cu familia Răducanu este exact invers. Trebuie să-i impresionezi, chiar dacă ai o reputație. Ei pleacă de la principiul că cei mai mulți nu știu despre ce vorbesc.

Te măsoară din cap până în picioare, își dau seama la ce ești bun, absorb toate informațiile de la tine și după merg mai departe. Este o metodă foarte bună, dar poate răni orgoliile unor persoane care se cred maeștri în antrenorat”, a explicat un specialist în tenis, potrivit The Telegraph.

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …