Friday , March 29 2024

Seara neagra pentru Italia: Buffon, Barzagli si De Rossi s-au retras din nationala dupa ratarea calificarii la Cupa Mondiala

Italia a ratat calificarea la Mondialul din 2018 dupa un baraj cu accente dramatice jucat impotriva Suediei, insa seara neagra a “azzurrilor” a continuat cu anuntul a trei retrageri din prima reprezentativa.

buffon

Legendarul portar Gigi Buffon, fundasul Andrea Barzagli si mijlocasul Daniele De Rossi au anuntat ca si-au incheiat cariera internationala cu acest esec.

Cel care a dat tonul a fost Buffon (foto), iar dezamagirea goalkeeperului lui Juventus a fost mare, acesta anuntand cu lacrimi in ochi ca nu va mai reprezenta Italia de-acum.

“Este dezamagitor. Nu pentru mine, ci pentru fotbalul italian pentru ca am ratat o calificare ce putea fi foarte importanta pentru tara. Asta este singurul meu regret, nu ma gandesc ca imi inchei cariera deoarece timpul trece pentru toti si este normal sa se intample asa.

Este doar rusinos ca ultimul meu meci oficial la acest nivel a coincis cu ratarea calificarii la Cupa Mondiala”, a spus Buffon pentru Rai Sport.

Uriasul fotbalist a incheiat intr-o nota pozitiva, anuntand ca Italia are totusi viitor in ciuda acestui esec usturator.

“Exista viitor in fotbalul italian. Avem mandrie, talent, determinare si dupa fiecare moment dificil gasim resurse sa ne revenim. Parasesc o nationala a Italiei care va sti sa isi croiasca propriul drum”, a mai declarat goalkeeperul.

Veteranul Andrea Barzagli nu si-a putut ascunde nici el dezamagirea dupa ratarea calificarii la Mondial.

“In ceea ce priveste fotbalul, este cea mai mare dezamagire din viata mea. Nationala Italiei iti da senzatii unice, creeaza prietenii intre toti fanii italieni. Este o rusine ca imi inchei parcursul asa. Nu stiu ce ne-a lipsit, tot ce stiu este ca suntem eliminati si ca este o mare dezamagire. E dureros sa parasesc acest grup.”

Daniele De Rossi a preluat putin din discursul lui Buffon, sustinand ca a venit vremea pentru ca noua generatie a Italiei sa preia stafeta.

“Generatia noua este gata sa ne ia locul si trebuie sa incepem reconstructia cu ei. E un moment aproape absurd ce poate fi legat de un meci de fotbal. Aveam in vestiar o atmosfera de inmormantare si totusi nu a murit nimeni.

Am mers prin baza de la Coverciano si peste tot prin lume cu acest tricou, pe care l-am purtat peste un deceniu, asa ca acum, cand il dau jos pentru ultima oara, mi se pare ciudat”, a spus si acesta.

Buffon lasa nationala Italiei dupa mai bine de doua decenii, perioada in care a adunat 175 de selectii.

De Rossi a adunat 117 selectii si 21 de goluri in tricoul albastru, iar Barzagli are 73 de meciuri la nationala.

Italia a ratat calificarea la Cupa Mondiala pentru prima data in ultimii 60 de ani, dupa o infragere la limita si o remiza “alba” in playoff-ul cu Suedia.

ziare.com

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …