Wednesday , April 24 2024

Se anunta o finala germana in Liga Campionilor: Borussia Dortmund a surclasat pe Real Madrid cu 4-1

lewandowski
Polonezul Robert Lewandowski, eroul meciului

Maşina germană de fotbal şi-a arătat supremaţia şi în cealaltă semifinală a Ligii Campionilor. Borussia Dortmund s-a impus cu 4-1 în faţa Realului, astfel că, în locul unui El Clasico Madrid-Barcelona, sunt şanse mari să avem un meci de Bundesliga în finala Champions League.

8-1 este scorul după prima manşă a războiului germano-spaniol din semifinalele Ligii Campionilor. După neverosimilul Bayern – Barcelona 4-0, a urmat un nou şoc. Real Madrid a pierdut cu 1-4 partida cu Borussia Dortmund astfel că finala Ligii Campionilor din acest an are mari şanse să fie un duel 100% german. Eroul serii a fost un polonez. Lewandowski a marcat toate cele patru goluri în poarta madrilenilor. A reluat din patru metri în debutul partidei, a mărit avantajul imediat după pauză dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, a arătat că poate înscrie şi spectaculos şi nu a avut emoţii nici de la punctul de la 11 metri. Singurul gol al oaspeţilor a fost marcat de Cristiano Ronaldo, dintr-o gafă uriaşă a germanilor. Chiar dacă au forţat măcar limitarea proprţiilor scorului, madrilenii nu au mai reuşit să marcheze niciun gol, astfel că Borussia, echipă care a câştigat patru puncte cu Real Madrid şi în dubla din grupe, devine mare favorită pentru finala Ligii Campionilor din Anglia.

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek (Grosskreutz ’83), Subotic, Hummels, Schmelzer – Bender, Gundogan (Schieber ’90+2) – Götze, Reus, Blaszczykowski (Kehl ’82) – Lewandowski. Antrenor: Jurgen Klopp
Real Madrid: Diego López – Sergio Ramos, Pepe, Varane, Coentrao – Xabi Alonso (Kaka ’80), Khedira – Özil, C.Ronaldo, Modric (Di Maria ’68) – Higuaín (Benzema ’68). Antrenor: Jose Mourinho
Cartonaşe galbene: Lewandowski ’70 / Khedira ’54, Ozil ’64, Ramos ’90+2
Meciul a fost arbitrat de Björn Kuipers, din Olanda, ajutat la cele două linii de Sander van Roekel şi Erwin Zeinstra, în timp ce rezervă a fost Berry Simons.
Asistenţii suplimentari pentru acest meci au fost Pol van Boekel şi Richard Liesveld. Partida retur va avea loc, marţi, 30 aprilie.

 realitatea.net

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …