Saturday , April 20 2024

Schimbare de regulament a FRF. CFR Cluj, in avantaj

cfr

În urma unei decizii TAS (cazul a fost iniţiat de CFR Cluj), a fost abrogat în totalitate articolul 46.7.1 din ROAF, care reglementa numărul de jucători extracomunitari şi formaţi pe plan naţional pe care fiecare echipă din primele ligi putea sau avea obligaţia să-i folosească pe foaia de joc.

FRF a avut în intenţie scăderea numărul de extracomunitari şi creşterea numărul de jucători formaţi pe plan intern, aici fiind incluşi fotbaliştii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 21 de ani, indiferent de naţionalitate, care au jucat pentru un club din România timp de trei ani, consecutiv sau nu.

CFR (preşedinte Iuliu Mureşan – foto) a contestat decizia, bazându-se pe legile europene ale liberei circulaţii a forţei de muncă.

În acest moment, nu există nicio literă de regulament care să atingă acest subiect, fapt care poate afecta echipele, aflate în plină campanie de transferări înaintea noului sezon.

“Federaţia trebuie să găsească o variantă care să nu intre în contradicţie cu legile europene, pentru că altfel va fi din nou contestată. Ştim că ar dori să avantajeze jucătorii români, dar totul trebuie să se deruleze într-o marjă acceptată. Oricum, soluţia trebuie dată cât mai repede, că ne trezim cu limitarea numărului de extracomunitari, ceea ce ar isca un nou scandal”, a declarat un preşedinte de club din liga a doua, sub protecţia anonimatului, pentru ProSport.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …