Saturday , April 20 2024

Scandalul FIFA. Un nou val de arestari ale unor oficiali, in Elvetia

FIFA

Un nou val de arestari de actuali si fosti functionari ai Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) a avut loc joi dimineata in Elvetia, anunta New York Times pe site-ul sau. Aceasta operatiune a fost efectuata la cererea justitiei americane si vine la sapte luni dupa un prim val de 18 arestari pentru frauda, coruptie si spalare de bani, inclusiv printre lideri ai FIFA.

Justitia elvetiana confirma arestarea a doi oficiali ai FIFA, la cererea SUA. Suspectati de coruptie, ei vor fi extradati in Statele Unite.

Operatiunea a inceput la ora locala 06:00 (05.00 GMT) si a vizat mai ales Hotelul Baur au Lac unde s-au facut si arestarile de la 27 mai.

Sepp Blatter, presedintele demisionar si suspendat al FIFA, nu se numara printre cei arestati la Zurich, mai scrie New York Times. Cotidianul american mai scrie ca persoanele vizate de arestari sunt in mare masura reprezentanti ai federatiilor din America de Sud si America Centrala.

Ca si in luna mai, aceasta operatiune are loc in timp ce se reuneste Comitetul Executiv FIFA, in 2 si 3 decembrie la Zurich. In timpul reununii, forul se va pronunta asupra unor reforme, cruciale pentru viitorul FIFA, impuse de scandalul care a izbucnit mai la cererea justitiei americane.

Anchetatorii au aratat ca liderii fotbalului mondial au primit in mita si comisioane pentru atribuirea fazelor finale ale Cupei Mondiale si vanzarea drepturilor de televiziune si de marketing.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …