Saturday , April 20 2024

SCANDAL la nationala: de ce refuza Piturca sa-l convoace pe Sanmartean

Victor Piţurcă, selecţionerul României, i-a transmis lui Adrian Porumboiu să-l convingă pe Lucian Sânmărtean să anunţe public că renunţă la echipa naţională deoarece oricum nu-l va selecţiona în mandatul său, care expiră în toamna lui 2015 şi care poate fi prelungit automat în cazul calificării la Euro 2016.

Victor Piţurcă a fost deranjat că foarte mulţi oameni din fotbal, printre care Gică Hagi şi Dumitru Dragomir, au cerut convocarea lui Lucian Sănmărtean. Starul lui FC Vaslui s-a aflat şi în centrul scandalului dintre echipa naţională şi FC Vaslui. Moldovenii au acuzat faptul că deşi aveau pe o listă iniţială de jucători preselecţionaţi mai mulţi fotbalişti, printre care şi Sînmărtean, din acest motiv fiind nevoiţi să joace cu Viitorul cu o zi mai devreme, ulterior Piţurcă nu i-a mai luat pe Sânmărtean şi Coman. De aici s-a iscat o dispută Porumboiu-Piţurcă, iar ultimul l-a sunat pe patronul moldovean pentru a-i cere socoteală în privinţa unor declaraţii, lucru dezvăluit chiar de Porumboiu.

Conform Gazetei Sporturilor, în timpul conversaţiei, Piţurcă i-a dat de înţeles lui Porumboiu că ar fi bine să-l convingă pe Sânmărtean să anunţe singur că renunţă la echipa naţională, pentru că oricum nu-l va chema! Dacă s-ar întâmpla asta, Piţurcă n-ar solicita sancţionarea lui Sânmărtean, pentru că orice jucător din campionatul intern care refuză echipa naţională riscă suspendarea la echipa de club. În schimb, Piţurcă ar avea linişte şi nu s-ar mai crea polemici şi discuţii pe marginea subiectului “neconvocarea lui Sânmărtean”.

“N-am fost selecţionat acum, însă când Piţurcă va avea nevoie de mine, eu voi fi prezent şi voi veni să ajut echipa naţională”, a spreplicat Lucian Sânmărtean.
Nici Adrian Porumboiu nu a marşat la propunerea lui Victor Piţurcă.

“Piţurcă m-a rugat, de interzis nu putea să-mi interzică, fiindcă am gura mare şi bogată, să nu-l mai laud atâta pe Sânmărtean. Însă, eu şi după aceste două victorii, cu Estonia şi Andorra, spun că Sânmărtean este peste jumătate dintre jucătorii chemaţi să evolueze ca mijlocaşi la echipa naţională în acest moment”, a declarat Dumitru Dragomir la GSP TV.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …