Friday , March 29 2024

Scandal dupa golul neacordat Ucrainei in meciul cu Anglia

Selecţionerul Ucrainei, Oleg Blohin, a afirmat că nu poate face nimic în faţa a cinci arbitri, după ce Ucrainei nu i-a fost acordat un gol valabil la meciul cu Anglia, de marţi seară, de la Doneţk, în cadrul Euro-2012, informează AFP.
“A fost un balon care a intrat cu 50 de centimetri în poarta engleză. Dar nu este gol. Ce pot spune, ce pot face în faţa deciziilor a cinci arbitri care sunt pe teren şi nu văd?. Ce făceau ei acolo?”, a spus selecţionerul ucrainean. În minutul 62, ucraineanul Marko Devici a şutat la poartă, iar John Terry a scos balonul de după linia porţii. Arbitru ungur Viktor Kassai a lăsat jocul să continue, după ce asistenul suplimentar Istvan Vad nu i-a semnalizat că mingea a depăşit linia porţii cu întreaga circumferinţă. “Terry şi Carroll au dat cu coatele şi nu au primit cartonaşe galbene. Totuşi, Collina (responsabil al arbitrilor din cadrul UEFA) ne-a spus că orice lovitură cu cotul va fi sancţionată. Ce pot spune?. Nu am avut noroc. Nu a fost ziua noastră. Dar nu vreau să acuz arbitrajul”, a spus Blohin. El şi-a felicitat apoi jucătorii, spunând că este mândru de ei, aşa cum este şi de suporteri.

Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, a recunoscut că a avut noroc la golul neacordat Ucrainei, la meciul din grupa D de la Euro-2012, explicând că “arbitrul nu are posibilitatea de a vedea reluarea” şi că “greşeala este omenească”, informează AFP. “În fotbal nu există tehnologia care permite validarea sau nu a unui gol. Arbitrul nu poate vedea reluarea. Cu viteza la care se joacă nimeni nu poate fi sigur sută la sută. Greşeala este omenească. Am văzut în trecut că i s-a întâmplat şi Angliei în faţa Portugaliei sau Germaniei. Astfel de lucruri se întâmplă”, a declarat Hodgson. Hodgson şi-a lăudat jucătorii, care au dovedit că pot face meciuri mari, în ciuda faptului că s-au confruntat cu negativismul presei englezeşti. “Presa engleză a fost negativă şi faţă de ţările organizatoare, iar Polonia şi Ucraina au dovedit că sunt capabile să organizeze acest turneu. În ceea ce ne priveşte, noi vom continua să fim solidari şi vom putea avansa în competiţie chiar dacă va fi dificil contra amicilor mei italieni”, a adăugat Hodgson.

Echipa Angliei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a învins, marţi, la Doneţk, cu scorul de 1-0 (0-0), selecţionata Ucrainei, în ultima etapă a grupei D a competiţiei, care rămâne astfel fără ambele gazde deoarece şi Polonia a fost eliminată în primul tur. Unicul gol al meciului a fost marcat de Wayne Rooney, în minutul 48, aflat la primul meci la acest CE, el ispăşind trei etape de suspendare după o eliminare în preliminarii.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …