Tuesday , April 23 2024

Scandal de proportii la Soci: Rusii, acuzati ca triseaza

skeleton

Reprezentantii delegatiei Australiei la Olimpiada de la Soci au inaintat un memoriu oficial catre Comitetul Olimpic International (CIO) si Federatia Internationala de Bob si Sanie (FIBT) in care acuza ca Rusia triseaza.

Australienii sustin ca Rusia a “clonat” partea de start a partiei pe care are loc finala feminina de la skeleton, pentru ca sportivele sa se pregateasca suplimentar si sa beneficieze de un avantaj substantial, informeaza postul ESPN.

Conform regulilor olimpice, toate facilitatile de antrenament din timpul Jocurilor pot fi folosite in aceeasi masura de toti competitorii, indiferent de tara din care provin. Numai ca rusii ar fi creat o partie similara care nu e inclusa in baza de la Soci.

Australienii sustin ca rusii incalca regulile, insa primul raspuns venit din partea Federatiei Internationale de Bob si Sanie a fost negativ.

“Partia la care australienii fac referire nu a fost omologata de noi, motiv pentru care nu avem control asupra ei”, se arata in comunicatul Federatiei.

In plus, australienii mai acuza ca rusii s-au pregatit mai mult ca oricine pentru finala feminina de la skeleton chiar si pe partia oficiala.

De altfel, reprezentanta Rusiei, Elena Nikitina, s-a retras de la unele competitii pentru a se concentra asupra finalei de la Soci, care va avea loc vineri, de la ora 18:50.

Romania este reprezentanta in aceasta finala de Marinela Mazilu.

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …