Friday , April 19 2024

Şapte jucători de la CSU din Suceava au îmbrăcat tricoul României în amicalele cu Serbia

 Daniel Stanciuc, Cătălin Zarițchi, Codrin Radu, Alexandru Reuț, Ştefan Armanu, Bogdan Niculaie și Dragoș Padovei au luat parte la ultima acțiune comună a loturilor naționale de juniori și cadeți ale României

CSU din Suceava a avut nu mai puțin de șapte jucători convocați la loturile naționale de juniori (U18) și cadeți (U16) ale României, care timp de o săptămână au efectuat un stagiu comun de pregătire la Turnu Severin, la finalul căruia au disputat câte o dublă amicală în compania selecționatelor similare ale Serbiei.

Cele două reprezentantive și-au împărțit victoriile după cum urmează: Serbia – România 33-20 și 24-25, la juniori, și Serbia– România 29-33 și 39-34, la cadeți.

Daniel Stanciuc a evoluat atât la juniori, cât și la cadeți, marcând de 13 ori pentru România în jocurile disputate la Kladovo.

Alți șase jucători de la gruparea suceveană au evoluat doar pentru naționala de cadeți, este vorba de Cătălin Zarițchi (9 goluri), Codrin Radu (7 goluri), Alexandru Reuț (2 goluri), Ştefan Armanu (1), Bogdan Niculaie (1) și de portarul Dragoș Padovei.

„Mă bucur că, în situația dificilă creată de pandemie, am avut meciuri amicale internaționale. Lotul de cadeți a avut o evoluție și o atitudine bune în primul meci, apărarea a funcționat, staff-ul tehnic i-a mobilizat pe băieti și s-a câștigat cu 33-29. Din păcate, ambii interi dreapta de mână stângă s-au accidentat și, în al doilea meci, s-a văzut lipsa lor în atac, apărarea nu a mai fost la fel de eficientă ca în prima partidă și am pierdut cu 39-33. La juniori, am jucat primul meci internațional după o lungă perioadă de timp, împotriva reprezentativei similare a Serbiei, care este calificată la Campionatul European. Poate și din lipsa coeziunii și a unei mobilizări mai slabe din partea noastră, sârbii ne-au dominat la toate capitolele în primul meci și am suferit o înfrângere dureroasă, 20-33. Al doiea meci, însă, a fost complet diferit, staff-ul tehnic a reușit să îi monteze pe băieți. Sportivii și-au schimbat atitudinea, au fost mai <<răi>> în apărare, mai uniți, și-au dorit să evolueze mai bine decât în prima partidă și, încurajați de colegii lor mai mici, au câștigat cu 25-24. Mi-aș dori să păstrăm această atitudine de la ultimul meci, să fim mai constanți, să fim din ce în ce mai buni, iar în august, în Letonia, să terminăm calificările pe primul loc și să revenim în prima grupă valorică la această categorie de vârstă. La loturile de juniori și de cadeți, porțile rămân deschise pentru toți jucătorii care doresc să ajungă aici, care progresează din punct de vedere al cunoștințelor handbalistice, care muncesc și au atitudine de învingător. Federația Română de Handbal va organiza, la sfârșitul lunii mai, un stagiu de pregătire unde vor fi prezenți și alți sportivi născuți în 2004, 2005, 2006, neconvocați până acum. Tot la sfârșit de mai, dacă situația generată de pandemie o va permite, la juniori vom juca două meciuri amicale la Izvorani împotriva reprezentativei similare a Poloniei”, a declarat antrenorul federal Gabriel Florea. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …