Thursday , April 25 2024

Şahtiorul lui Lucescu , amenintat cu excluderea din Liga Campionilor

Echipa lui Mircea Lucescu poate avea probleme în Liga Campionilor, după ce UEFA a avertizat Ucraina că politică are influenţe asupra fotbalului.

UEFA a trimis un avertisment oficial Ucrainei prin care se atrage atenţia asupra unor eventuale intervenţii politice în activităţile federaţiei naţionale de fotbal. Ucraina are o săptămână la dispoziţie pentru a se alinia la cererile UEFA, altfel atât naţionala, cât şi echipele de club riscând sancţiuni grave.

“Dacă avertismentul nu se va lua în serios şi nu se va schimba nimic până la data comunicată, niciun club ucrainian nu va mai avea dreptul să participe în competiţiile organizate de UEFA, iar Ucraina mai are 3 cluburi angrenate în competiţiile noastre: unul în Liga Campionilor (Şahtior Doneţk) şi două în Europa League. Echipele naţionale vor fi şi ele direct afectate de această decizie. Intervenţiile politice sunt interzise, e ceva ce nu putem accepta. Am decis ca selecţionata U21 a Ucrainei să facă parte dintr-o grupă de şase echipe în preliminariile pentru Campionatul European din 2013.  Astfel în cazul în care suspendarea se va concretiza, excluderea echipei să nu afecteze buna desfăşurare a competiţiei.”, a declarat secretarul general UEFA Gianni Infantino, potrivit Eurosport, preluat de realitatea.net.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …