Friday , March 29 2024

Sah la Steaua: Platini, seful UEFA, transmite un mesaj dur echipelor care aranjeaza sau influenteaza meciuri

platini

Şeful UEFA a cerut înfiinţarea Poliţiei Sportive, care să lupte împotriva corupţiei şi a meciurilor trucate pentru pariuri, relateaza gsp.ro.

Steaua stă pe-un butoi de pulbere în aşteptarea deciziei cu privire la viitorul său în Champions League. După ce Gigi Becali a fost condamnat pentru dare de mită la un meci de fotbal, locul din preliminariile Ligii Campionilor cîştigat pe teren este pus sub semnul întrebării.

Gazeta Sporturilor a scris sîmbătă despre faptul că acest caz pică fix în mijlocul unei cruciade pe care UEFA a pornit-o împotriva corupţiei din fotbal. Mai mult, chiar şeful de la Nyon, Michel Platini, a ţinut zilele trecute cel mai dur discurs de la alegerea lui în funcţie, discurs ce o face pe Steaua să se teamă şi mai mult de un eventual verdict nefavorabil.

“În urmă cu şase ani, cînd am fost întrebat despre pariuri, despre corupţie şi despre meciurile trucate, am făcut apel la unitate şi la înfiinţarea unei poliţii a sportului. Ţinînd cont de lipsa de reacţie din partea politicienilor, reînnoiesc acest apel pentru că avem de-a face cu organizaţii de tip mafiot care folosesc anumite partide pentru a spăla bani. Fotbalul a fost otrăvit din interior!”, a precizat Platini.

Francezul a continuat discursul pe un ton agresiv: “Avem o problemă cu aranjarea meciurilor, dar şi cu mafia pariurilor! Trebuie să protejăm cît mai rapid sportul de acest flagel, cu toate mijloacele de care dispunem, chiar dacă, din păcate, uneori nu sînt de ajuns! Nu trebuie să ne păcălim şi trebuie să încercăm protejarea valorilor noastre. Avem de-a face cu infractori care sînt în căutarea mijloacelor de a truca anumite jocuri. Şi nu e vorba doar o partidă, sînt mult mai multe!”.

“Am decis să înăsprim pedepsele pentru cei care aranjează, influenţează sau alterează fotbalul. Nu numai că nu vom avea milă, dar vom fi extrem, extrem de duri!” (Michel Platini, preşedinte UEFA).

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …