Saturday , June 22 2024

Sabalenka, eliminată în sferturi la Roland Garros de rusoaica de 17 ani Mirra Andreeva. Rybakina, trimisă acasă de Paolini

Jucătoarea rusă de tenis Mirra Andreeva (foto), în vârstă de 17 ani, s-a calificat miercuri în semifinale la Roland Garros după ce a învins-o pe belarusa Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial, în trei seturi, 6-7 (5/7), 6-4, 6-4. O premieră și pentru cealaltă semifinalistă, Jasmine Paolini, italianca reușind cea mai bună performanță a carierei, eliminând-o pe Rybakina, numărul 4 WTA.

Mirra Andreeva, locul 38 mondial, a obţinut prima sa calificare în semifinalele unui turneu de Mare Şlem. Soarta partidei a fost influențată și de problemele medicale ale numărului 2 mondial, Aryna Sabalenka, care a acuzat dureri mari de stomac. Ea a solicitat în mai multe rânduri intervenția medicului turneului, care i-a oferit pastile.
La finalul confruntării, Sabalenka a intrat “pe mâna” medicilor și s-a simțit mult prea slăbită pentru a participa la conferința de presă obligatorie. Ea a trimis un comunicat către WTA, în care a explicat că suferă de un virus stomacal de mai multe zile, problemele de sănătate interzicându-i visul unei prime finale de Roland Garros.
“Am avut o perioadă dificilă din punct de vedere fizic. Mi-a fost foarte rău în ultimele zile din cauza unui virus stomacal, așa că a fost o provocare. Au trecut câteva zile, da. Am făcut tot posibilul să încerc să manageriez problema”, a transmis Sabalenka într-un comunicat către WTA.

Sabalenka se calificase anul trecut în semifinale, așa că acum a pierdut și puncte și, implicit, locul 2 în clasamentul WTA. Noul loc 2 mondial va fi Coco Gauff, cea care și-a depășit perfomanța de anul trecut, când s-a oprit în sferturi.

Italianca Jasmine Paolini a trecut în sferturi de numărul 4 mondial, Elena Rybakina. Italianca și-a asigurat, grație prezenței în penultimul act, pătrunderea în premieră în top 10 WTA după French Open.

Semifinale:

Iga Swiatek – Coco Gauff

Mirra Andreeva – Jasmine Paolini.

Vezi si

Franța și Olanda au remizat fără goluri și trimit prematur Polonia acasă

Franța și Olanda au terminat la egalitate, 0-0, vineri, în runda a doua a meciurilor …