Friday , March 29 2024

Rusii interceptează TOATE comunicatiile la JO de la Soci

soci

Autorităţile ruse au dreptul să monitorizeze toate mesajele online, mesajele şi conversaţiile telefonice care tranzitează reţelele de comunicaţii ruse în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, criticii avertizând că măsurile antiterorism interferează cu drepturile la respectarea vieţii private.

“Legislaţia rusă prevede privilegii extinse, iar vizitatorii trebuie să fie conştienţi că toate dispozitivele de comunicaţii sunt complet transparente pentru serviciile de securitate ruse”, avertizează jurnalistul rus Andrei Soldatov, editor la site-ul de investigaţii Agentura.ru.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a atras atenţia cetăţenilor americani că măsurile de securitate luate de autorităţile ruse pot interfera cu dreptul la viaţă privată. “Vizitatorii trebuie să fie conştienţi că legislaţia federală rusă permite monitorizarea, colectarea şi analizarea tuturor datelor care tranzitează reţelele de comunicaţii ruse, inclusiv a mesajelor online, a mesajelor şi conversaţiilor telefonice”, confirmă Departamentul de Stat.

Serviciul federal rus de securitate (FSB, succesorul KGB) nu are nevoie de mandate judiciare pentru colectarea datelor dispozitivelor de comunicaţii.

Rusia a luat măsuri drastice pentru garantarea securităţii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, pe fondul ameninţărilor teroriste, fiind utilizate drone, radare speciale şi mii de camere de luat vederi cu circuit închis. Zeci de mii de membri ai serviciilor de securitate sunt mobilizaţi cu ocazia evenimentului sportiv.

Zilele trecute, autorităţile ruse căutau cinci presupuşi terorişti islamişti care ar pregăti atentate cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Soci, după ameninţări primite din partea unor grupuri islamiste din Caucazul rus. Statele Unite au anunţat că vor trimite nave militare în Marea Neagră care vor fi disponibile pentru evacuarea cetăţenilor americani, în cazuri de necesitate, în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci. Potrivit unor surse de la Pentagon, două nave militare americane şi avioane de transport vor fi disponibile în cadrul unui plan de urgenţă pentru evacuarea cetăţenilor americani, inclusiv a atleţilor, în cazul unor situaţii grave de securitate pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, programate în intervalul 6-23 februarie 2014.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …