Friday , March 29 2024

Rusia nu mai are voie să își folosească numele, steagul și imnul la Olimpiade și Campionate Mondiale de fotbal în următorii 2 ani

Rusiei i s-a interzis joi să-și folosească numele, steagul și imnul la următoarele două olimpiade sau la orice campionat mondial pentru următorii doi ani, informează Associated Press. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus la jumătate sancțiunea aplicată anterioar de Agenția Mondială Antidoping care a exclus Rusia de la competițiile sportive timp de 4 ani.

Hotărârea Tribunalului de Arbitraj Sportiv a interzis, de asemenea, Rusiei să intre în competiție pentru a găzdui evenimente sportive majore timp de doi ani.

Sportivilor și echipelor rusești li se va mai permite să concureze la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor și la Jocurile de iarnă din 2022 de la Beijing, precum și la campionatele mondiale, inclusiv Cupa Mondială 2022 din Qatar, dacă nu au fost niciodată acuzaţi de dopaj. Aceștia vor concura sub steag neutru.

O mică victorie pentru Rusia este că i-a fost permis ca numele țării să poată fi păstrat pe uniforme.

Pedepsele sunt mai mici decât interdicția de patru ani propusă de Agenția Mondială Antidoping.

Cazul s-a bazat pe acuzațiile că autoritățile statului rus au manipulat o bază de date de la laboratorul de testare din Moscova înainte de a o preda anchetatorilor WADA anul trecut.

Luna trecută, când s-a ținut o ședință de patru zile la Lausanne, sportivii ruși și avocații lor au participat în calitate de terți, susținând că nu ar trebui pedepsiți pentru conduită necorespunzătoare de către oficialii de stat care nu lucrează în sport.

Hotărârea permite oficialilor guvernamentali ruși, inclusiv președintelui Vladimir Putin, să participe la evenimente sportive majore dacă sunt invitați de șeful statului națiunii gazdă.

HotNews

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …