Monday , April 29 2024

Rugbyștii de la LPS Suceava s-au calificat în finala Campionatului Național U20

În semifinale, jucătorii pregătiți de Codrin Prorociuc și Mihai Coca au învins la ultima fază, formația CSM Constanța

Performanță istorică pentru secția de rugby a Liceului cu Program Sportiv din Suceava, care s-a calificat în finala Campionatului Național de rugby pentru juniori sub 20 de ani, după ce a eliminat duminică, în deplasare formația CSM Constanța, cu scorul 17-16.

Echipa antrenată de Codrin Prorociuc și Mihai Coca a condus la pauză, în semifinala de pe litoral, cu scorul de 10-3, după ce Fabian Beleca a reușit un eseu, iar David Bălan și-a trecut în cont o transformare și o lovitură de pedeapsă.

Gazdele au întors situația în favoarea lor în debutul reprizei secunde la 16-10, dar sucevenii nu au cedat lupta, marcând eseul decisiv în minutul 80^9, prin Răzvan Ivanovici. David Bălan a transformat de pe con, iar CSM Constanța – LPS Suceava s-a terminat 16-17.

“Vă mulțumim tuturor pentru susținere și vă așteptăm la București, alături de noi! Mulțumesc oamenilor care ne-au susținut necondiționat: conducerea LPS Suceava, Expertoptic, Farmacia Biomedica, AC Mobile, Wood Bucovina, Asociația Prietenii Rugbyului din Bucovina, AJR Suceava, ACS Amicii Suceava, Rugby Club Gura Humorului, părinților și presei sucevene!”, a precizat antrenorul Codrin Prorociuc.

LPS Suceava a aliniat următorul XV-a: Sebastian Rusu, Denis Săvucă, Iulian Hodeniuc, Andrei Donisa, Florin Bîrsa, Andrei Alexandriuc, Dragos Bejan, Gabriel Plăcintă (căpitan), Fabian Beleca, David Balan, Cristi Biliuca, Matei Bivol, Daniel Varvaroi, Răzvan Ivanovici, Marian Popescu. Rezerve: Marius Ruscan, Narcis Vasilovici, Alexandru Ucraineț, Daniel Hostiuc, Ioan Oanea, Lucian Godroman și Gabriel Florea.

În mare finală, programată duminica viitoare, pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, LPS Suceava va înfrunta formația Rapid București. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Şase canotori suceveni au câștigat în acest week-end medalii de aur la Campionatul European din Ungaria

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle …