Saturday , April 20 2024

Ronaldo se va retrage din naţionala Braziliei la meciul cu România

Celebrul atacant brazilian Ronaldo Nazario de Lima se va retrage din reprezentativa ţării sale cu ocazia meciului amical de fotbal pe care Selecao îl va disputa în compania naţionalei României, pe 7 iunie, a anunţat marţi Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF).

Partida în onoarea celui mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale de fotbal va avea loc pe stadionul Pacaembu din Sao Paulo, pe care îşi dispută meciurile de pe teren propriu Corinthians, ultima echipă a lui Ronaldo, care a agăţat ghetele în cui luna trecută.

Preşedintele CBF, Ricardo Teixeira, a asigurat că Ronaldo “merită” un meci de retragere în tricoul naţionalei “canarinha”, iar suporterii brazilienii au “cu atât mai mult” dreptul de a-l vedea pentru ultima oară pe El Fenomeno pe unul dintre stadioanele braziliene.

Ronaldo a contribuit cu opt goluri la cucerirea titlului mondial de către Brazilia, în 2002. El are în palmares încă un titlu, câştigat de Selecao la ediţia din 1994 a Cupei Mondiale, la care însă atacantul nu a evoluat.

În total, Ronaldo a marcat 15 goluri la turneele finale ale Cupelor Mondiale, fiind cel mai bun marcator din istoria acestei competiţii.

Ultima partidă oficială pe care fostul jucător al echipelor FC Barcelona, Real Madrid, Inter Milano şi AC Milan a disputat-o în tricoul naţionalei Braziliei a fost împotriva Franţei (0-1), în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2006.

Partida Brazilia – România se va disputa la trei zile după amicalul pe care naţionala “auriverde” îl va disputa în compania Olandei, în oraşul brazilian Goiania. (sursa: Agerpres)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …