Thursday , April 25 2024

Romania, umilita de Polonia: amical pierdut cu 1-4

România a fost învinsă de Polonia, scor 1-4, într-un meci amical disputat în Spania. pe 6 februarie, România va întâlni Australia.

Echipa naţională a României a fost învinsă, sâmbătă seară, cu scorul de 4-1 (4-1), de selecţionata Poloniei, într-un meci amical disputat la Malaga. Golurile învingătorilor au fost marcate de Pawlowski ’14, Teodorczyk ’24, ’28, Lukasik ’33. Pentru România a înscris Grozav, în minutul 41. Al patrulea gol al polonezilor a fost înscris de Lukasik cu călcâiul.

Prima ocazie a meciului a fost irosită de polonezi, în min. 10, când şutul lui Wszolek a fost reţinut de Lung jr. Polonia a deschis scorul în min. 15, cu un şut din careu, după ce l-a driblat pe Măţel. Tricolorii au avut şansa egalării, dar Chiţu a ratat incredibil cu poarta goală, după ce l-a driblat pe portarul Slowik (18).

Polonia a profitat de greşelile în lanţ ale apărării noastre şi a mai punctat de două ori în decurs de numai trei minute, prin acelaşi Teodorczyk – care a tras la colţul scurt (24), iar apoi a reluat în plasă o minge revenită din bara transversală (27). Scorul a luat proporţii în min. 33, când Lukasik a marcat cu călcâiul din mijlocul fundaşilor români.

România a avut un final de repriză mai bun, şi a reuşit să reducă din handicap prin Grozav (41), care a profitat de un cadou oferit de portarul Slowik, după ce tot jucătorul Petrolului ratase o ocazie bună în min. 36 (şut din unghi apărat de portar).

Piţurcă a făcut numeroase schimbări la pauză, iar România a controlat jocul în partea secundă, fără a avea ocazii clare de gol, însă. Singura şansă notabilă a fost şutul lui Maxim (70), respins de portar.  Meciul nu va figura în palmaresele celor două echipe naţionale.
România a început meciul în următoarea formulă: Lung – Măţel, Găman, D. Grigore, Al. Vlad – Neagu, Nistor – Chiţu, N. Stanciu, Grozav – Alexe. Selecţionerul Victor Piţurcă i-a mai folosit, pe parcursul jocului, pe Maxim, Răduţ, Luchin, Bălgrădean, Mateiu, Budescu, Alibec şi Nica.
Polonia a început cu următorul “11”: Słowik – Broz, Jedrzejczyk, Celeban, Wawrzyniak – Lukasik, Kazmierczak – Wszołek, Pawłowski, Sobota – Teodorczyk.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă spaniolă, condusă la centru de Perez Montero. Echipa României are programat următorul meci amical miercuri, tot la Malaga, cu naţionala Australiei.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …