Friday , April 19 2024

Romania Suedia 0 – 2. Calificarea directa la EURO 2020, ratata

Echipa nationala a Romaniei a ratat calificarea directa la EURO 2020, dupa ce a fost invinsa de Suedia pe National Arena, scor 2-0.

Aflati la meciul decisiv pentru calificare, jucatorii lui Cosmin Contra au avut o prestatie anosta si au fost depasiti clar de nordici.

Selectionerul a pregatit o “inventie” in acest meci, preferand sa-l titularizeze pe Vasile Mogos de la Cremonese (Serie B), iar mutarea s-a dovedit a fi complet neinspirata.

Acesta a fost depasit cu usurinta la golul de 1-0 al nordicilor, iar Forsberg i-a centrat perfect lui Berg in minutul 18, care a punctat cu o lovitura de cap.

Dupa primirea golului, suedezii au continuat sa domine.

Golul de 2-0 a venit in minutul 34, cand Quaison a profitat de golurile din defensiva noastra si l-a invins pe Tatarusanu.

In partea secunda, Contra i-a aruncat in lupta pe Ianis Hagi si Florinel Coman, dar jocul baietilor nostri nu s-a schimbat.

Romania a jucat ca si cum meciul n-ar fi avut nicio miza si a fost de departe cea mai slaba evolutie din aceasta preliminarii.

Pe finalul meciului, un fotbalist suedez i-a spus arbitrului ca a fost victima scandarilor rasiste, iar acesta a hotarat sa opreasca meciul pentru aproximativ 30 de secunde.

In urma acestui rezultat, Romania e in mare pericol sa rateze prezenta la EURO 2020, competitie ce va fi organizata si de tara noastra.

Tricolorii vor evolua in barajul pentru EURO 2020 ce va avea loc in luna martie, unde vom intalni Scotia sau Islanda in semifinale.

In schimb, Spania si Suedia s-au calificat direct din grupa Romaniei.

Pana la baraj, Romania va disputa ultimul meci din grupa cu Spania, luni de la ora 21:45, in deplasare la Madrid.

ziare.com

sursa foto: prosport.ro

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …