Wednesday , April 24 2024

ROMANIA S-A CALIFICAT LA EURO 2016. 3-0 în Insulele Feroe

Echipa naţională de fotbal a Românieri s-a calificat la Euro 2016, gazduit de Franta, după ce a învins, duminică, în deplasare, cu 3-0 reprezentativa Insulelor Feroe. “Tricolorii” au terminat pe locul 2 în Grupa F, cu 20 de puncte, după Irlanda de Nord, 21 de puncte. România nu s-a mai calificat la un turneu final de la Euro 2008.

Budescu, autorul "dublei" din prima repriza
Budescu, autorul “dublei” din prima repriza

România s-a impus în Insulele Feroe după “dubla” lui Budescu din prima repriză (4′ si 45′) şi reuşita lui Maxim din finalul de meci.

Inceputul a fost perfect pentru Romania, care puncta in minutul 5 prin Constantin Budescu. Jucatorul de la Astra suta perfect la coltul lung de la marginea careului, pozitie centrala, dupa ce a primit o pasa laterala inteligenta pe jos din partea lui Rat.

Chiar daca am aratat si in acest joc multe stangacii, stangacii care le-au permis gazdelor si cateva ocazii bune de a marca, Romania a demonstrat ca este echipa mai matura si mai inteligenta, in aceasta partida de la Torshavn.

Pe final de prima repriza, pe o ploaie torentiala, Budescu si-a incercat norocul cu un sut centrare de pe flancul drept, chiar in apropierea liniei de margine. S-a dovedit o idee mai mult decat inspirata, pentru ca mingea a intrat in plasa, mangaind putin si bara transversala, reusita fiind una de exceptie.

2-0 la pauza, asadar, si eram la 45 de minute de EURO 2016.

Dupa pauza, Maxim a punctatpentru 3-0 in minutul 83. Maxim intrase in partea secunda in locul lui Torje si a finalizat in pozitie de 1 la 1 cu portarul, dupa o faza combinativa frumoasa a jucatorilor nostri.

3-0 final si Romania merge la un turneu final dupa 8 ani de asteptare, ultima data fiind prezenti in 2008, tot la Europene.

În celelalte partide din grupă, Grecia – Ungaria 4-3 şi Finlanda – Irlanda de Nord 1-1.

 

 

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …