Thursday , May 2 2024

România, RUŞINEA Olimpiadei de la Soci. N-avem sanie de rezervă şi am fost EXCLUŞI din concurs

echipaj sanie

Alexandru Teodorescu (21 de ani) şi Radu Şovăială (21 de ani) urmau să debuteze miercuri la JO de Iarnă, în proba de sanie, însă echipajul tricolor nu a fost inclus printre participanţii de la start. În antrenamente ei au avariat sania cu care urmau să concureze, iar cum Comitetul Olimpic şi Sportiv Român nu le-a asigurat sanie de rezervă ei au fost excluşi din concurs.

România a deplasat 24 de sportivi la Soci, pentru Jocurile Olimpice de Iarnă, însă doi dintre ei, Alexandru Teodorescu şi Radu Şovăială au făcut degeaba deplasarea, din cauza incompetenţei şefilor delegaţiei noastre.

Sania românilor a fost avariată în timpul antrenamentelor de marţi, după ce cei doi s-au răsturnat în timpul coborârii şi au primit o altă sanie, de la ruşi, fiindcă ei nu aveau o sanie rezervă.

Ruşii din complexul Sanki le-au oferit o sanie pentru a intra până la urmă pe gheaţă, însă, conform unor apropiaţi ai delegaţiei noastre, citaţi de ProSport, echipajul nu a reuşit să se obişnuiască, până la începerea următoarelor trei sesiuni de antrenament, cu accesoriul împrumutat.

Frustrat pe bună dreptate, copilotul Alexandru Teodorescu, unul dintre cei mai buni sportivi români de la sanie, nu şi-a putut iniţial reprima instinctul de a le împărtăşi prietenilor momentul delicat. Pe pagina sa de facebook, olimpicul de 21 de ani a postat un mesaj centrat pe ideea: “Din motive care nu ţin de noi, vreau să vă spun că nu vom mai concura în finala de miercuri… Zilele următoare vă voi explica de ce…”. Postarea a fost menţinută doar aproximativ 30 de minute pe Facebook, iar apoi a fost ştearsă.

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …