Saturday , April 20 2024

România rămâne cu locul 4 la Campionatul European de handbal. Romania – Olanda: 20-24

Naţionala României a terminat Campionatul European de handbal 2018 pe locul 4. În finala mică de la Paris, fetele au pierdut pentru a doua oară în faţa Olandei, care a condus chiar şi cu diferență de 8 goluri. Echipa lui Ambros Martin s-au trezit târziu, iar batavele au gestionat perfect sfârşitul meciului.

Tricolorele au cedat cu 20 la 24 în faţa Olandei, în finala mică şi rămân cu satisfacţia calificării directe la Mondialul de anul viitor.

România nu a condus niciun moment în meciul pentru bronz – cel mai aproape s-a aflat la egalitate, la 3-3. În rest, olandezele au condus la 2-3 goluri, dar pe finalul primei reprize s-au distanţat şi au intrat cu 15-8 la pauză. Diferenţa s-a mărit şi la opt goluri în partea secundă, însă pe final tricolorele au mai recuperat şi au cedat doar cu 20-24. Cu şase reuşite, Valentina Ardean Elisei a fost cea mai bună marcatoare. Locul 4 de la Euro n-a adus bronzul, dar i-a asigurat României calificarea la Campionatul Mondial din 2019.

Pentru titlul continental vor lupta campioana olimpică, Rusia, şi campioana mondială, Franţa. Meciul are loc duminică de la ora 18:30.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …