Wednesday , April 24 2024

România pierde, scor 0-2, în faţa Franţei, în etapa a III-a a preliminariilor Euro-2012

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, sâmbătă, pe Stade de France, cu scorul de 2-0 (0-0), de selecţionata Franţei, într-un meci contând pentru etapa a III-a a grupei D a preliminariilor Campionatului European din 2012.

Golurile au fost reuşite de Loic Remy ’83 şi Gourcuff ’90+3.

Franţa a deschis scorul în minutul 83, prin Loic Remy, care, plecat dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, l-a învins pe Costel Pantilimon cu un şut la colţul lung.

Scorul final a fost stabilit în al treilea minut al prelungirilor, după ce Gourcuff l-a învins pe Pantilimon cu un şut din 12 metri, după o cursă a lui Payet.

Franţa: 1. Lloris – 2. Reveillere, 4. Rami, 5. Mexes, 22. Clichy – 17. M’Vila, 18. A. Diarra, 11. Nasri (8. Gourcuff ’74) – 20. Valbuena (7. Remy ’68), 10. Benzema (14. Payet ’86), 15. Malouda. Selecţioner: Laurent Blanc.

România: 12. Pantilimon – 2. Săpunaru, 4. Tamaş, 5. Chivu, 3. Raţ – 11. Cociş (14. Roman ’87), 6. Rădoi, 10. Florescu, 20. Zicu (8. Deac ’46) – 19. Stancu, 21. D. Niculae (9. Marica ’63). Selecţioner: Răzvan Lucescu.

Cartonaşe galbene: Diarra ’45, Mexes ’82 / Săpunaru ’30, Florescu ’86

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Portugalia, condusă la centru de Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia, ajutat la cele două linii de Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo şi Ricardo Jorge Ferreira Santos, în timp ce arbitru de rezervă a fost Joao Francisco Lopes Ferreira.

Lovitura de începere a partidei a fost dată de piloţii francezi Sebastien Loeb şi Daniel Elena. Loeb a sosit pe arena Stade de France la volanul unui autoturism Citroen 4 WRC, cu care a câştigat, săptămâna trecută, al şaptelea titlu mondial consecutiv în Campionatul Mondial de Raliuri.

Organizatorii partidei au anunţat că pentru acest meci au fost vândute 75.000 de bilete, printre spectatori aflându-se aproximativ 1.000 de susţinători ai echipei naţionale a României.

Potrivit Pro TV, un suporter al echipei naţionale a fost lovit de forţele de ordine pe Stade de France, la câteva minute după startul partidei.

În minutul 63, atacantul Daniel Niculae a fost înlocuit cu Ciprian Marica, după ce a suferit o accidentare la piciorul drept la un atac al echipei României în careul adversarilor.

Vineri, în grupa D a preliminariilor Euro-2012 s-au înregistrat următoarele rezultate: Luxemburg – Belarus 0-0 şi Albania – Bosnia-Herţegovina 1-1.

După etapa a III-a a preliminariilor, clasamentul grupei D este următorul: 1. Franţa – 6 puncte, 2. Albania – 5 puncte, 3. Belarus – 5 puncte, 4. Bosnia – 4 puncte, 5. România – 2 puncte, 6. Luxemburg – 1 punct.

România va întâlni selecţionata Bosniei-Herţegovina, în etapa a IV-a a grupei D de calificare la Euro-2012, care va avea loc pe 26 martie 2011.

Laurent Blanc: Satisfacţiile sunt mari, ultimul sfert de oră a făcut diferenţa

Selecţionerul Franţei, Laurent Blanc, a declarat la postul TF1, după meciul cu România, scor 2-0, că diferenţa a fost făcută de ultimul sfert de oră al partidei şi că satisfacţiile sunt mari în ceea ce priveşte echipa sa, informează rmc.fr.

“Am avut o repriză secundă bună. Românii erau bine organizaţi şi ne-au aşteptat în prima parte a jocului, nu doreau să-şi asume riscuri. Dacă analizăm meciul, satisfacţiile sunt mari. Românii ar fi putut să înscrie. Ultimul sfert de oră a făcut diferenţa. Am fost mult mai buni decât ei. Jucătorii proaspeţi au făcut diferenţa. Este plăcut să îi vezi întrând, riscând şi înscriind. Payet este un exemplu tipic în această seară”, a spus Blanc.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …