Thursday , April 25 2024

Romania pierde rusinos cu Albania si este eliminata de la EURO

romania-albania

Echipa nationala a Romaniei a fost eliminata de la EURO 2016 dupa ce a pierdut, scor 0-1, ultimul meci din Grupa A, disputat impotriva Albaniei.

Tricolorii erau obligati sa castige pentru a avea sanse mari de calificare in optimi, insa ne-au oferit o prestatie modesta, desi au intalnit cea mai slaba adversara din grupa.

Parasim EURO 2016 fara nicio victorie si cu doua goluri din patru incasate dupa gafele lui Tatarusanu.

Ajunsi in fata meciului decisiv, tricolorii nu au putut conta pe Razvan Rat si Mihai Pintilii, accidentati, astfel ca in echipa de start si-au gasit loc Matel si Prepelita. Nu a fost insa loc pentru Sanmartean, care a fost introdus abia la pauza.

Jucatorii nostri au intrat pe teren foarte determinati si au dominat startul meciului, cand am avut si doua sanse de gol prin doua suturi de la distanta trimise de Bogdan Stancu si Denis Alibec.

Nu am reusit insa sa mentinem ritmul, iar Albania a devenit tot mai curajoasa pe masura ce timpul trecea.

Un prim avertisment l-am primit in minutul 23, cand albanezii ne-au prins pe contraatac, dar Lenjani a trimis incredibil peste desi avea toata poarta in fata.

Am continuat sa fim dezorganizati in defensiva, iar albanezii au deschis scorul in minutul 43, dupa ce Chiriches a gresit la marcaj, Tatarusanu a iesit aiurea, iar Armando Sadiku a inscris cu o lovitura de cap.

Pe marginea prapastiei, Iordanescu si-a calcat pe orgoliu si l-a introdus pe Lucian Sanmartean, dupa ce nu-i acordase niciun minut la turneul final “magicianului”.

Intrarea lui Sanmartean a inviorat jocul nostru ofensiv, dar nu am reusit sa marcam. Am fost opriti dintr-o faza pe care scria gol pentru un ofsaid inexistent, iar in minutul 76 Florin Andone a izbit transversala.

S-a terminat insa 1-0 pentru Albania, iar Romania este eliminata de la EURO 2016 cu un singur punct in faza grupelor. In cealalta partida din grupa, Franta si Elvetia au remizat, 0-0.

Tara noastra plateste astfel pretul numirii unui selectioner fricos, scos de la naftalina de o conducere a FRF care nu a dorit sa ofere un salariu mai mare unui antrenor aflat deja in activitate.

Acesta a fost probabil ultimul meci din cariera de antrenor a lui Anghel Iordanescu, al carui contract expira la sfarsitul lunii iunie.

ziare.com

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …

One comment

  1. cu asa antrenor medieval , ce pupa iconitze ca proasta satului e normal si rezultatul.