Tuesday , June 18 2024

România – Kosovo 2-0. Meciul a fost întrerupt 40 de minute

Echipa națională de fotbal a României a învins marți seara reprezentativa statului Kosovo cu 2-0 (0-0), în preliminariile UEFA Euro 2024. Meciul a fost întrerupt în prima repriză din cauza unor torțe aruncate de suporteri români în teren și a unor bannere cu mesaj politic, expuse în tribune, relatează Mediafax.

Partida a fost întrerupt după un prim sfert de oră care nu a consemnat faze de poartă periculoase. Un grup de suporteri au aprins torțe în tribune, pe care le-au aruncat în spatele porții oaspeților, și a afișat două bannere cu mesajele „Basarabia e România” și „Kosovo e Serbia”.

Arbitrul partidei a decis după câteva minute să suspende jocul, în minutul 18, trimițând echipele la vestiare, după ce suporterii au refuzat să renunțe la acele bannere.

Meciul a fost reluat după aproximativ 40 de minute. Ianis Hagi a avut prima mare ocazie a meciului, în minutul 23, când a șutat defectuos din fața porții, lateral dreapta.

Banciu a irosit la rândul său o șansă de gol, înainte ca oaspeților să le fie refuzată deschiderea scorului de către o intervenție in extremis a lui Drăgușin, care a respins mingea aproape de pe linia porții, la șutul lui Muriqi.

Repriza s-a încheiat cu eliminarea aceluiași Muriqi, în minutul 42, pentru cumul de cartonașe.

În repriza secundă, Iordănescu l-aintrodus în teren pe Alibec, în locul lui Pușcaș. În minutul 57, acțiunile ofensive ale României au adus un penalty, acordat după o intervenție neglijentă, în careu, asupra lui Coman.

A executat Stanciu, însă execuția s-a a fost parată de portarul Muric.

Același Stanciu a deschis scorul, în minutul 84, cu un șut din afara careului, după o acțiune de atac colectivă, mingea lovind întâi bara, înainte de a intra în poartă.

Intrat în locul lui Coman, Mihăilă a marcat golul de 2-0, în al treilea minut suplimentar de joc, din pasa lui Rațiu, consfințind victoria României, care rămâne neînvinsă și își păstrează locul 2 în grupa I, cu 12 puncte, din 6 meciuri.

Primul loc e ocupat de Elveția, cu 14 puncte, iar pe poziția a treia este Israel, cu 11 puncte.

Belarus și Kosovo, cu câte 4 puncte, ocupă locurile 4 și 5, și mai au șanse doar matematice la calificare. Ultima poziție îi revine Andorei, cu 2 puncte.

România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia, în 2008, dar  UEFA le interzice naționalelor afiliate să refuze disputarea partidelor cu Kosovo. Răspunderea pentru efectuarea unui control riguros al persoanelor şi al bagajelor acestora, în scopul împiedicării introducerii în stadion a unor obiecte, materiale sau mesaje interzise revine organizatorului jocului sportiv, spune  Jandarmeria Capitalei.

Vezi si

Atacantul sucevean Albert Hofman va evolua din nou în Liga I

Fotbalistul în vârstă de 21 de ani va juca în sezonul viitor pentru Oțelul Galați …

error: