Monday , May 6 2024

România, egal chinuit cu Israel, în preliminariile Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu reprezentativa Israelului, 1-1 (1-0), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Tricolorii au deschis scorul prin Denis Alibec (27), dar oaspeţii au egalat după pauză prin Oscar Gloukh (53).
România a făcut din nou un joc modest şi a fost dominată clar de Israel, care a avut ocazii mai multe şi mai clare, putându-se simţi nedreptăţită de rezultat. Oaspeţii au pasat mai bine, au arătat un plus de viteză şi de valoare.

Prima ocazie notabilă a fost un jut de la 22 de metri al lui Jehezkel (17), prins de Moldovan.
Tricolorii au fost periculoşi în min. 21, când Burcă a trimis cu capul pe lângă, după o lovitură liberă executată de Răzvan Marin.
România a deschis scorul oarecum împotriva cursului jocului: Stanciu a şutat din marginea careului, portarul Glazer a respins, iar Alibec a reluat în plasă (27). Stanciu şi-a mai încercat norocul o dată (30), de la 18 metri, dar mingea s-a dus puţin alături.

Israelienii au fost aproape de egalare, dar Burcă a blocat salvator şutul lui Peretz din careu (32). Acelaşi Peretz a tras de la 22 de metri, însă Moldovan a respins (42).

La reluare, israelienii au continuat să construiască şi să preseze, iar Gloukh a încheiat cu şut la colţul lung o acţiune (53), profitând de pasivitatea jucătorilor români şi de faptul că Moldovan era mascat.

Vizitatorii nu s-au mulţumit cu egalarea şi au continuat să caute drumul spre poartă, iar un şut-centrare al lui Jehezkel (58) a căzut pe bara transversală. Peretz a tras de la 17 metri, dar mingea s-a dus în blocaj (59).

România a avut puţine ocazii bune de gol în partea secundă, una dintre ele fiind lovitura liberă executată de Alibec de la 30 de metro (63), respinsă de portarul Glazer.

Moldovan a gafat aproape de colţul terenului (66), iar Weissman a fost aproape să marcheze, însă şutul său din unghi a trecut peste poartă.

Cea mai mare ocazie a oaspeţilor s-a consumat în min. 76, când Gloukh a scăpat singur, dar s-a complicat şi în cele din urmă a şutat în bară.

Abu Fani a avut şi el două şuturi bune, dar la primul Moldovan a fost la post (80), iar apoi israelianul a trimis peste poartă din marginea careului (83).

Moldovan (89) a fost providenţial la colţul scurt, la şutul trimis de Kanichowsky.

Tricolorii au ratat o şansă mare prin Puşcaş (78), care a tras mult peste poartă din careu, iar la ultima fază Răzvan Marin a şutat puţin alături de la 22 de metri (90+4).

România rămâne în cursă pentru locul al doilea după acest egal, iar marţi va juca, tot la Bucureşti, cu Kosovo, care a smuls egalul cu Elveţia, 2-2. AGERPRES

 

Vezi si

Bucovina Rădăuți și-a asigurat prezența la barajul de promovare în Liga a II-a

Bucovina Rădăuți și-a asigurat și din punct de vedere matematic prezența la barajul de promovare, …