Tuesday , April 23 2024

Romania, invinsa la limita de Brazilia in meciul de retragere al lui Ronaldo

România a pierdut la limită primul amical de lux al verii, disputat contra Braziliei, la Sao Paulo. Asta cu toate că a fost dominată net de sud-americani, pentru care acest joc a fost, pe lângă un prilej de pregărire pentru Copa Americana, ocazia de a-i spune adio marelui Ronaldo.

Reprezentativa României, fără alte vedete în teren în afara lui Ciprian Marica, a pierdut cu scorul de 0-1 meciul amical disputat contra Braziliei, care a profitat de ocazie pentru a-i spune adio lui Ronaldo.

Doar 22 de minute au rezistat “tricolorii” fără gol primit pe stadionul Pacaembu din Sao Paulo, Fred deschizând scorul după o fază creată de Neymar. Brazilia a controlat autoritar jocul, “tricolorii” trecându-şi în cont o singură ocazie importantă de a marca, bara lui Gabriel Mureşan din minutul 25.

Brazilienii au dominat clar meciul şi au pus constant presiune la poarta apărată de Tătăruşanu, în special în prima repriză, dar au redus turaţia în partea a doua, când Torje si Alexe ar fi putut egala, dar Victor a fost la post.

Ciprian Marica, singurul stranier din lot, după ce Gabriel Tamaş, Adrian Mutu, Cristian Săpunaru şi Răzvan Raţ au preferat să plece mai devreme în vacanţă, a purtat banderola de căpitan al României pe Pacaembu. După înlocuirea sa, aceasta a trecut pe la Gabi Mureşan şi Dan Alexa.

Meciul Brazilia – România a prilejuit retragerea atacantului Ronaldo.

Intrat pe teren în minutul 31, în locul lui Fred, Ronaldo a jucat doar până la pauză, când a avut parte de o scurtă festivitate.

În cele 15 minute în care s-a aflat pe teren, Ronaldo a avut trei ocazii de a marca; de două ori s-a opus Tătăruşanu, iar a treia oară Il Fenomeno a avut o execuţie stângace, trimiţând mult peste poartă.

După ce arbitrul argentinian a pus capăt primei reprize, Ronaldo s-a salutat cu toţi ceilalţi jucători, iar apoi a făcut un tur de onoare al stadionului, fiind aclamat la scenă deschisă şi purtând pe umeri un steag al Braziliei primit de la un suporter.

Apoi, el a ţinut un discurs la mijlocul terenului, unde i-au stat alături cei doi fii ai săi.  Toţi spectatorii l-au ascultat în linişte, iar după încheierea cuvântării numele său a izbucnit din zecile de mii de piepturi, făcându-se probabil auzit în întreg oraşul. (realitatea.net)

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …