Saturday , April 20 2024

România învinsă de Ucraina la Cyprus Cup, scor 6-4


N Răzvan Lucescu: Am arătat dorinţă de a lupta până la capăt şi apreciez asta

Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, la Paralimni (Cipru), cu scorul de 6-4 (2-2, 2-2), în urma loviturilor de departajare, de reprezentativa Ucrainei, într-un meci din cadrul turneului Cyprus Cup.

Pentru echipa României a marcat Alexa ’33, ’44, iar pentru Ucraina au înscris Rakitski ’23 şi Milevski ’32.

La loviturile de departajare, pentru România au marcat Ganea şi Raţ, au ratat Zicu şi Papp, iar pentru Ucraina au marcat Iarmolenko, Timoşciuk, Kravets şi Rotan, a ratat Gusev.

România: Pantilimon – Maftei, Papp, Gardoş, Raţ – M. Roman (Ilie ’58), G. Mureşan (Apostol ’79), Alexa, Deac – Bucur (Zicu ’57), Sburlea (Ganea ’68). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Ucraina: Piatov (Şovkovski ’90+3) – Gusev, Cigrinski, Rakitski, Fedoriv – Konoplianka (Iarmolenko ’69), Timoşciuk, Aliev (Kravets ’68), Stepanenko (Rotan ’62) – Devici (Moroziuk ’46), Milevski. Antrenor: Iuri Kalitvintsev.

În celălalt meci al competiţiei, Cipru – Suedia, scor 0-2.
Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a declarat, marţi, după înfrângerea la lovituri de departajare în faţa Ucrainei, scor 4-6 (2-2, 2-2), în turneul Cyprus Cup, că elevii săi au arătat dorinţă de a lupta până la capăt şi că el apreciază asta, informează sport.ro.

“Am început bine jocul şi nu au fost probleme. Am luat gol din lovitură liberă destul de uşor, ne-am debusolat şi am luat şi al doilea gol. Apoi am arătat dorinţă de a lupta până la capăt şi apreciez asta. Nu există o baghetă magică, se creşte de la o perioadă la alta, prin meciuri. A fost o atmosfera foarte frumoasă, îmi pare rău că nu ne-am bucurat la finalul penaltiurilor”, a spus Lucescu la sport.ro, precizând că Ianis Zicu va fi titular în meciul cu Cipru, de miercuri.

Mijlocaşul Dan Alexa a declarat că România a fost învinsă de o echipă mai experimentată: “Am intrat mai greu în meci. Ucraina e o echipă mai experimentată, cu jucători de mare valoare. Apoi am revenit noi în joc. Au ratat penaltiuri şi jucători mai mari. Regret că nu ne-am calificat. Fanii au fost extraordinari. Când îi ai alături, e mult mai uşor”.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …