Thursday , April 25 2024

Romania invinge Spania si continua drumul spre semifinalele Campionatului European de handbal

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a facut inca un pas spre calificarea in semifinalele Campionatului European din Franta.

Romania s-a impus in etapa a doua a Grupei Principale II cu Spania, scor 27-25, dupa o revenire superba.

Pentru fetele noastre urmeaza meciul decisiv cu Ungaria, programat miercuri de la ora 19:00. Daca nu vom pierde cu Ungaria, vom avea asigurata calificarea in semifinalele turneului final.

In confruntarea cu Spania, fetele noastre au avut un start foarte slab de meci, cu multe imprecizii la finalizare si ratari din toate pozitiile.

Spania a profitat din plin de jocul slab al tricolorelor, iar dupa un sfert de ora scorul era deja 7-2 in favoarea ibericelor.

Fetele noastre si-au revenit insa, in special datorita unui joc excelent practicat de Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Crina Pintea si Denisa Dedu. Asa se face ca in minutul 20 scorul era de 8-6 pentru Spania.

Avantajul de doua goluri al ibericelor s-a mentinut pana la pauza, cand s-a intrat cu 12-10 in favoarea Spaniei.

In partea secunda, tricolorele au aratat mult mai bine si au dominat categoric jocul, reusind sa treaca in avantaj si sa obtina o victorie ce ne mareste sansele pentru calificarea in semifinale.

Dupa acest rezultat, clasamentul grupei arata astfel: 1. Olanda 6 puncte, 2. Romania 6 puncte, 3. Germania 4 puncte, 4. Ungaria 4 puncte, 5. Norvegia 2 puncte, 6. Spania 0 puncte.

Olanda si Norvegia au insa un meci mai putin si se vor intalni marti seara, de la ora 22:00. Primele doua clasate ajung in semifinale.

Romania va disputa ultimul meci din Grupa Principala II miercuri, de la ora 19:00, impotriva Ungariei.

Amintim ca in prima etapa din faza grupelor principale echipa noastra a fost invinsa de Olanda.

ziare.com

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …